Freddie Mercury sõber ja tema kahe biograafilise raamatu kaasautor Peter Freestone (63) väisab Tallinna, et astuda lavale koos klaverivirtuoos Natalia Posnova ja orkestriga, kes esitavad töötlusi Queeni kuulsamatest teostest kontsertetendusel „Queeni rapsoodia“. Peter annab Kroonikale telefoniintervjuu oma kodust Tšehhi külas, kus ta on viimased aastad elanud. 

Ta naljatleb, et selles maakohas elab rohkem kanu kui inimesi, ning lisab, et see inimtühjus ja vaikus meeldivad talle tohutult. Kui ta kuuleb, et Tallinn on kordades väiksem kui Praha, lööb ta käsi kokku. Peter on mees, kes võlub oma vahetu oleku ja soojade sõnadega esimestest hetkedest peale. Pole ime, et Freddie „krabas“ ta oma bändi pärast põgusat vestlust Londoni Kuninglikus Balletis lava taga.

Sa tutvusid Freddiega aastal 1979, kui töötasid Londoni Kuninglikus Balletis. Kas sa mäletad seda päeva ja hetke, kui te kohtusite?

See oli veider oktoobripäev. Kuninglikus balletis toimus suurejooneline heategevuslik gala, kuhu Freddie oli esinema palutud. Ma vaatasin tema šõud, mis oli võimas, nagu ka tema hääl. Kohtasin teda pärast esinemist ja kiitsin, et kontsert oli võrratu, et Queeni muusika, Freddie hääl ja tantsijate kooslus olid erakordsed.