Kolm aastat ühist teed käinud näitlejanna Grete Klein (31) ja režissöör-produtsent Ergo Kuld (43) jõudsid otsuseni abielluda eriolukorra ajal. Tallinnas, kodukoha lähedal Nõmmel peetud pulmapeost, kuhu oli kutsutud 30 külalist, sai osa ka aastane tütar Saara. 

Nende tütar Saara on veel imepisike, kuid juba nad mõtlevad lapse tulevikule. Iga lapse kasvatuse juures on ka oluline vanemate panus ning nii Grete kui Ergo täiendavad teineteist selles osas suurepäraselt. 

Millised vanemad Saarale olete?

Ergo: Ma lähenen sellistele asjade intuitiivselt. Kasvatusõpikud on läbi lugemata, foorumites ei käi ja kui vaja, küsin Gretelt nõu. Kallis kaasa on selles teemas väga põhjalik. Ei saa salata, tiheda töögraafiku tõttu olin eriolukorrani statisti rollis. Tänaseks olen sadulas tagasi ja saan Saarale täiskohaga isa olla. Kirjeldamatult suureks abiks on olnud Grete vanemad, olen selle eest neile väga tänulik. Olen veendunud, et Saara on kasvanud parimas võimalikus õhustikus ja saanud kõik selleks, et olla õnnelik laps.

Grete: Mis puudutab näiteks haridust, siis tunnen, et sooviksin Saarale leida lasteaia ja kooli, mis soosivad vabamat lähenemist ja lähtuvad lapsest kui indiviidist, mitte kui osast suures süsteemis. Samuti oli meie soov, et Saara kasvaks, nagu me ise seda nimetame, "hõimus" ehk siis harjuks kõikide pereliikmetega võrdselt. Tihtipeale klammerduvad lapsed ühe või mõlema vanema külge. Saara saab topeltkoguses armastust ja hoolt, sest veedab palju aega ka vanavanemate juures ja meile selline süsteem sobib. Ma arvan, et tegelikult on ju absoluutselt igal perel, igal emal ja isal oma uskumus, kuidas "õigesti" last kasvatada. See on väga tore, aga samuti on tähtis, et enda uskumusi ei surutaks teistele peale. Iga pere on erinev, iga laps on erinev ja inimesed elavad erinevaid elusid. Mina olen teinud lapse kõrvalt tööd edasi ja naudin seda väga. Mõni ema ei taha mitu aastat beebi kõrvalt tööle naasta ja ka see on okei. Nii kasvavadki erinevad lapsed ja erinevad inimesed, mis lisab väärtust kogu inimkonnale.

Mida aga arvavad vanemad võimalusest, kas Saara endale tulevikus õe või venna saab?