Ansambli Traffic klahvkamehena tuntuks saanud, aga ka paljudes teistes bändides mängiv Joonas Mattias Sarapuu (25) ütleb, et tema riietumisstiili on kõige enam mõjutanud erinevad muusikaperioodid.

Kõige enam olevat Joonase garderoobis jalanõusid – tossusid lausa 30 paari!

STIILNE KUTT Joonas Mattias Sarapuu, kes teeb erinevates bändides mängimise kõrvalt sooloprojekti Jon Hazel.

"Kõigepealt tossud ja siis muu. Vahel vahetan enne kodust väljumist kaks korda tosse ja siis vaatan, mis sinna juurde sobib. Liiga uued tossud pole päris need, eriti kui valge toon kargab esimesena silma. Kergelt määrdunud tossud ­ aga juba lähevad."

Jaht särkidele

Joonas on suur planeerija: "Väiksena mõtlesin juba õhtul, mida hommikul selga panen. Mul oli kodus alati hästi külm ja selleks, et voodist välja tulek oleks võimalikult leebe, panin endale kõik alates sokkidest kuni särgini valmis. Asjad olid järjekorras, nii sain ruttu riidesse. Mõtlen ka nüüd ette, mida järgmisel päeval kannan."

"Väiksena mõtlesin juba õhtul, mida hommikul selga panen."

Joonas sõnab, et tema jaoks sai suur šoppamine hoo sisse, kui ta oli jõudnud 20ndate eluaastate lävele: "Siis tekkis täielik iseseisvus ja oli vaja hakata oma identiteeti looma." Nüüd on aga poodlemine tagaplaanile jäänud: "Ma pole aastaid mitte midagi ostnud, sest mul on kõike juba piisavalt. Isegi kui ühe uue asja soetan, saan seda ülejäänud riietega kombineerida ja midagi mul otseselt vaja pole."

Gümnaasiumi ajal hakkas Joonas külastama kaltsukaid ja neisse põikab ta vahel nüüdki. "Otsin vanu särke, mis oleks värvilised ja kirevad. Cool'i­dele tagidele heidan alati pilgu peale. Lähtun rõivaid ostes põhimõttest, et need klapiks juba kapis olevatega."

Robert Linna mõjud

Joonase sõnul oli tema stiilieeskuju pikka aega Robert Linna, kellega ta mängib koos bändis Lexsoul Dancemachine. "Robi teadis, mida üks funkbänd peab laval kandma."

Joonas armastab kanda ka lohvakaid kampsuneid ja mütse. "Kui juustega ei viitsi midagi teha, siis päästab hädast alati müts. Mul on umbes kümme erineva halli varjundiga mütsi."

Üks osa Joonase imagost on aga tema kergelt punakad ja lokkis juuksed, mis olevat pärand vanaisa Unolt.

MIDA KIREVAM, SEDA PAREM T-särke otsib ja leiab Joonas second-hand poodidest. Hind: 23.13 € (www.etsy.com/shop/CosmicSoma)
KLASSIKA Mustad teksad, mis lubavad stiiliga mängida, on enamasti Joonase esimene valik. Hind: 19.99 € (www2.hm.com)
KUI KAHTLED, KANNA PUNAST Joonasel on kodus pea igat värvi tossusid ja ketse. Just nende järgi valib ta riided, mitte vastupidi. Noormehe ühed lemmikud on Converse´id "Chuck Taylor All Star" Hind: 74 € (www.ballzy.eu)
TRUU ÜHELE Joonas ütleb, et kui ta endale ühe parfüümi leiab, jääb seda pikaks ajaks kasutama ja uute järele ringi ei vaata. Praegu on tema lemmik Paco Rabanne "Million Parfum". Hind: 100.99 € (www.kaubamaja.ee)
PISUT JUUKSE­VAHA POLE PAHA Joonase kaubamärk on kergelt lokkis juuksed - vahel tuleb neid juuksevahaga ohjeldada. Hind: 19.99 € (www.kaubamaja.ee)