Hiljem helistas Jaagule ka filmidiiva ja kinnitas oma lapselapse soovi. Tundidega alustataksegi juba sügisel. Ajalugu kordub – Jaak ise läks omal ajal sarnase sooviga Gunnar Grapsi juurde!

„See on väga haruldane ja hea, et ta ise mu juurde tuli,“ leiab Jaak. „Kui ei proovi, ei saagi ju teada, kui hea talendiga on tegu.“ Jaagule meenub aeg, kui Graps talle suure võimaluse välja pakkus: „Siis trummikomplekte ei müüdud, neid ei saanud ka rentida. Gunn andis mulle terveks suveks oma legendaarse viisnurksete tähekestega komplekti harjutamiseks.“

Siiani on Ahelikul olnud ainult üks õpilane, kelleks oli… Paavo Järvi, tollal Tallinna 21. Keskkooli õpilane, nüüdne mainekas dirigent.

„Mina õppisin pedagoogikaülikoolis joonistamist ja joonestamist,“ meenutab Jaak. „Pidin minema maalilaagrisse, aga kuna klassivend põgenes kummipaadiga üle lahe, istusin kaks nädalat hoopis KGBs ja andsin vastuseid asjas, millest ma midagi ei teadnud. Juhtusin nägema klassivenda õhtul enne põgenemist suure seljakotiga ja küsisin, et mis sul seal on – kummipaat põgenemiseks? Kust oleksin pidanud teadma, et mul õigus on! Rääkisin sellest klassivendadele, kes ära kitusid, ja nii pidin käima laagri asemel ülekuulamistel.”

Selleks, et oma maalilaagritunnid ülikoolis täis saada, sündis hoopis ootamatum diil – Jaak pidi andma trummitunde Tallinna 21. Keskkoolis!

Ahelik korraldab 20. augustil presidendi Kadrioru roosiaia vastuvõtule konkureeriva kontsertürituse „Neid ei kutsuta“ Kurtna Ratsaklubis. Naljatamisi ütleb ta, et kõik ei mahu lilleaeda, osad peavad jääma karjamaale…