Muusikahuviline ja kunstnik Margus Elts võitleb juba aastaid raske hulgiskleroosiga (sclerosis multiplex): sõprade, pere ning heade inimeste abiga pääses ta ravile Moskvasse, tüvirakkude siirdamisele ehk elupäästvale protseduurile. Nüüd on aga põhjust veel rohkem rõõmustada, sest Margus on Eestis tagasi. "Tänan kogu südamest uue elu eest," on Margus enda kaasaleajatele tänulik.

"Tunded on kahetised, poleks arvanud, et siit lahkuda on nii raske. Oh, kui head inimesed siin on, nii Doktor Federenko kui ka kogu tema üliinimlik meeskond," kirjutab Margus enda blogis aitamemargust.ee. "Tahaks, et ka Eestis arstid nii suure hoolivuse ja pühendumusega oma patsientidesse suhtuksid. Siinsetelt arstidelt ja õdedelt oleks nii mõndagi õppida."

Veel enne lahkumist kirjutas ta enda viimastest protseduuridest: "Täna peaksin saama veel viimase keemia paugu, Rituximab nimelise laengu, mis peaks hävitama need viimased kollid, kes kuskil nurgataga ennast peidavad! See protseduur kestab 6 tundi, ei midagi hullu, lihtsalt jube aeglaselt tilgub. Seega peale seda olen SM-i vaba ja see raibe ei hävita mind enam. Nüüd, kui jõuan tagasi koju, on mul ees 2 kuud taastumist. See pole kerge, keha peab väljutama kõik, mis mulle sisse süstitud ja seda on ikka väga palju, arvan, et korralik laboritäis manti."

Tema sõnul saab ta pärast kaht kuud alustada füüsilise treeninguga: jõutrenn, pilates, jooga - nendest saab tema elu osa. "Õnneks on mulle sport kogu aeg väga meeldinud," rõõmustab mees.

"Tahan kõikidele toetajatele ja minu teekonnale kaasa elavatele inimestele veelkord öelda: SUUR TÄNU KOGU SÜDAMEST UUE ELU EEST!"

Jaga
Kommentaarid