Tallinna linnavalitsusel on nõunikele kõrged nõudmised ning inimesel peab vastavale ametikohale kandideerides olema kõrgharidus, kuid see, et abilinnapeal ja Roheliste juhil Züleyxa Izmailoval on vaid õhtukoolis omandatud keskharidus, ei näi ametivõime segavat. Enamgi veel ka kõik Züleyxa katsed saada erialane või kõrgem haridus on läinud luhta. Kroonikale on tulnud lausa vihje, et tema keskkooli lõputunnistusega pole kõik korras, tagatipuks jätab Zuzu ise kõik küsimused vastuseta – tema suu on lukus.

Züleyxa (32) sündis Tallinnas Mustamäe haiglas, kuid viis esimest eluaastat veetis aserbaidžaanlasest isa kodumaal Bakuus. Pärast seda, kui isa sai rahutuste käigus surma, otsustas Zuzu eestlannast ema sõita koos tütardega tagasi Eestisse. Perekond elas Maardus ning Züleyxa läks esimesse klassi Pirita Majandusgümnaasiumisse (1992.–1996. aastani Pirita Keskkool). Keskharidust ta paraku sealt kätte ei saanud, kümnes klass jäi pooleli. Kuid samal aastal jätkas ta õpinguid Tallinna Vanalinna Täiskasvanute Gümnaasiumis. Kuna õhtukoolis on teistsugune õpe, seal käiakse koolis kakskolm korda nädalas või jäetakse ka need koolipäevad vahele ning tullakse kontrolltöödeks ja eksamiteks kohale, siis sealt saadud haridus ei ole enamasti sellisel tasemel nagu tavalises gümnaasiumis.

Muidugi on inimesed erinevad ning mõni õhtukooli lõpetanu võib olla palju haritum ja intelligentsem kui paljudki kõrgkooli lõpetanud. Kõik on suhteline. Näiteks sama õhtukooli on lõpetanud Mart Sander, kes on ju suurepärane saatejuht, kirjanik, maalikunstnik ja muidu erudiit.

Jaga
Kommentaarid