Eesti meelelahutusauhinnad 2017 on juba kohe-kohe ukse ees ja enne suurt pidu uurisime armastatud tegijatelt täpsemalt, mida 1960ndate stiilis peole selga panna ja missugused olid tolle ajastu kuumimad megahitid.

Vaata suurt galeriid ja uudista juurde stilisti Karolin Kuusiku ja jumestuskunstniku Meelis Kriki soovitusi!

STILIST KAROLIN KUUSIK SOOVITAB:

60ndate stiili on kõige lihtsam kirjeldada selle ajastu moeikoonide põhjal: Kes ei teaks Jackie Kennedyt, Twiggyt ja Brigitte Bardot’t.

1. Kui su stiil on naiselik ja elegantne, siis vali - 60ndad à la Jackie Kennedy! Jackie riidekapist saad varastada idee kanda sirge lõikega lühikesest jakist ja seelikust koosnevat kostüümi, aksessuaarideks klassikalised pärlid ja väike kübarake. Võibolla eelistad hoopis ülevalt lihtsa lõikega taljesse töödeldud ning alt laienevat kleiti. Veel inspiratsiooni: Vaata filmi Jackie.

2. Kui su stiil on seksikas ja vaba, siis vali - 60ndad à la Brigitte Bardot. Sellesse ajastusse kuuluvad liibuvad pluusid või lühikese varrukaga keha järgivad kudumid ja peenikese pihaga alt hästi laiaks minevad alla põlve seelikud. Brigitte armastas ka hetkel väga moodsaid õlgu paljastavaid kleite ja pluuse. Aksessuaarideks sobivad suured päikeseprillid ja juustesse seotud paelad-lipsud.

3. Kui su stiil on modernne ja nooruslik, siis vali - 60ndad à la Twiggy. Tema garderoobis leidus rohkelt sirge lõikega või A-lõikega üle põlve kleidikesi. Sul on võimalus kasutada ka geomeetrilisi, optilisi või hoopis naivistlikke lillemustreid. Aksessuaarideks katseta pallikeste kujulisi kõrvarõngaid või suuri geomeetrilisi plastikust kõrvarõngaid. Eriti stiilselt mõjuvad madalad kingad.

JUMESTUSKUNSTNIK MEELIS KRIK SOOVITAB:

60ndatel olid kosmeetikavahendid väga olulised. Vastandiks 50ndatele rafineeritud daamilikkusele tuli nüüd moodi lapselik nooruslikkus.

1. Hüvasti, liivakellasiluett! Tere tulemast babydoll-look, miniseelikud, värvilised sukkpüksid ja põlvini saapad. Moes olid suured värvitud hirvesilmad, kahvatu nahk ja heledad lopsakad huuled, ikooniks oli modell Twiggy.

2. Kasutati ka valeripsmeid ja pärlmutterlauvärve. Populaarseim lauvärv oli sinine. 60ndatel avastati põsepuna ning põski jumestati kõikvõimalikes värvitoonides roosast pärlivalgeni.

3. Kümnendi lõpus muutusid värvid hullumeelseks. Moodi tulid hiiglasuured tumedad silmad ja aprikoosivärvi või roosad huuled. Kui kasutatigi punast huulepulka, pidi see olema erkpunane.

4. Kui soovid teha 60ndatest inspireeritud, kuid tagasihoidlikumat meiki, tee nii: kasuta heledat jumestuskreemi ja roosat põsepuna ning heleroosat, beeži või aprikoosivärvi lauvärvi. Huuled värvi heleroosa huuleläikega, et silmad paremini esile tuleksid. Tõmba lainerjoon nii üla-kui alalaule, kasuta valeripsmeid.

Jaga
Kommentaarid