Tänase armastusepäeva puhul heidame pilgu möödunud aasta kõige romantilistematele kaanelugudele ja meenutame, mis on ühe toimiva ning hea suhte aluseks. Lugu ilmus esmakordselt 8. detsembril 2017.

Laulja Birgit Sarrap ütleb, et argipäeva ei saa ära kaduda, vaid tuleb leida aega teineteise jaoks. „Tugeva suhte saladus on see, et lapsevanemad peavad saama ennast tunda nagu mees ja naine, mitte ainult nagu emme ja issi,“ lisab ta.

Mida ihkab enesekindel naine, kellel on enne 30. eluaastat olemas armastav abikaasa, poeg, tütar ja edukas karjäär? Birgit (29) ja tema abikaasa Indrek (39) on sellele mõelnud. Imelised pulmad Tai Kuningriigis on peetud. Nende peres kasvavad kaks imelist last, neljane poeg Simeon ja poolteiseaastane tütar Helin.

Birgiti superstaarisaatest kümme aastat tagasi tuule tiibadesse saanud karjäär on tänaseks uutesse kõrgustesse tõusnud. Selles muinasjutus kurja hunti pole.

Aga Birgitil on mure: „Äkki hakkab igav ja polegi enam järgmised 70 aastat midagi oodata? Samas kogen iga päev, kuidas elu toob järjest uusi ettevõtmisi. Kogu aeg on, mida oodata. Ma olen inimene, kellele meeldib planeerida, unistada ja oodata. Täna teen oma asju mõttega, et ühel hetkel saan jälle palmi all olla. Näiteks ootan seda, et saame kolme kuu pärast perega Tai Kuningriiki reisida.“

Tavaliselt on eestlastel suvemaja põhjarannikul, Pärnus, Mulgimaal… Teie suvekodu asub aga Tais.

Oleme mõelnud, et tore oleks siin väikest suvemaja omada. Aga kui olukorda realistlikult hinnata, siis saab selgeks, et me poleks seal kunagi. Meie puhkuse ajal märtsis-aprillis on Eestis külm. Selle eest on meil väikene maakodu teisel pool maakera. Korter Phuketil, kuhu saame iga kell peitu pugeda ja kus ka meie sõbrad vahepeal käivad. Kinnisvara on seal täna veel pisut madalama hinnaga kui Eestis, aga trikk on selles, et maa, kuhu majad või korterid ehitatakse, kuulub Tai riigile – vahel tavatsetakse öelda, et Tai kuningale – ja seda maad saab vaid pikaks ajaks rentida. Me leidsime selle korteri siis, kui esimest korda koos Tais käisime.

Sel korral lähme sinna poolteiseks kuuks, et aeg maha võtta ja ringi reisida. Kasutame ära võimaluse, et The Swingersi kollektiivne puhkus on veidi pikem kui muidu, sest Tanja ja Mikk saavad lapsevanemateks.

Sinu sotsiaalmeedia kontolt selgub, et oled osanud viimasel aastal oma tihedasse töögraafikusse neli puhkust põimida.
Need on kõik kuidagi loomulikult jooksnud. Ühel hetkel on intensiivne töö ja siis jälle puhkame. Näiteks ansambliga The Swingers võtame tavaliselt kollektiivselt kuuajase puhkuse märtsis. Suvel on mõnus Eestis väiksemale avastusretkele minna. Samuti proovime leida reisimise aega sügisel. Meie graafiku ja lastega on selline plaanimajanduse kokkujoonimine võrdlemisi keeruline.

Kuidas on lastega reisida?
Nendega on huvitav. Kindlasti on neljakesi oluliselt lihtsam minna palmi alla kui kultuurireisile. Sel suvel käisime Londonis ja see oli päris keeruline. Olime Indrekuga seal varem käinud, aga ei adunud, et lastega võib see lausa ohtlikuks kujuneda. Neid ei saa hetkekski silmist kaotada. Õnneks midagi ei juhtunud, aga ma ei kordaks seda reisi väikeste lastega.

Mis on saanud teie ühisest ajast ilma lasteta?
Septembris käisime ilma lasteta Kreekas. Tähistasime minu sünnipäeva. See oli esimene kord, kui olime mõlemast lapsest nii pikalt eemal. Samas oli see paras aeg, nii et saime Indrekuga teineteise seltskonda nautida ega jõudnud hakata lapsi igatsema. Simeoni juurest läksime esimest korda ära, kui ta oli samuti aasta ja mõni kuu vana. Tol korral oli kümme päeva liiga pikk aeg, igatsus tuli peale.

Detsember on artistide jaoks kiire kuu. Sinagi pole erand?
Plaanis on jõulutuur Ivo Linnaga, kontserdid oma bändiga ja The Swingersiga. Vaatasin äsja, et mul on detsembris kolm vaba päeva. Jõululaupäev on kodune. Üle kümne aasta on mul ka jõulu esimene püha vaba. Nii jäi Ivo Linna palvel, et ta saaks minna oma koju Muhumaale. Me tuur jätkub teisel jõulupühal Saaremaal.

Kuna ka minu juured on Saaremaal ja isapoolsed sugulased seal kõik elavad, siis loodan ka lapsed kaasa võtta ja pühasid pikendada.

Tundub, et jõulukuul näevad teie lapsed päkapikke sagedamini kui emmet-issit. Kes teil kodust elu aitab korraldada?

Meile on abiks meie emad, päeval lasteaed ja hästi tore tädi Tiiu, kes samuti vajadusel lapsi hoiab. Samas jaotame omavahel võimalikult palju kohustusi ära ja proovime ikka ise lastega hakkama saada.

Vastupidiselt vanematele, kes käivad kella järgi tööl, saame oma lastega näiteks päeval koos aega veeta. Eks ma räägin neile ka, et emmel ja issil on praegu selline natuke väga paha aeg, aga jaanuaris saame juba rohkem koos olla. Simeon saab õnneks täitsa aru.

Kas sinu vanemad rabasid omal ajal samamoodi oma pere heaolu nimel naba tagurpidi nagu sina täna?
Ma imetlen kõiki lapsevanemaid ja mitte-lapsevanemaid, kes kõik oma toimetustega hakkama saavad. Tänapäeva elu ei ole üldse lihtne. Nii palju on kogu aeg vaja teha, et saaksime ära elada.
Pisut on see ajas siiski muutunud. Minu vanemate nooruspõlves ei olnud eriti midagi saada, piisas vähesest. Täna on võimalused teised ja inimesed tahavad nende võimalusteni jõuda. Aga mida rohkem inimestel kõike on, seda rohkem nad himustavad ja üha edukamateks saada tahavad.

Küllap on ka selle pärast laste saamine edasi lükatud, sest sa tahad enne ju midagi saavutada. Ma ei tea, kas oleksin teinud 25aastaselt otsuse emaks saada, kui elu ei oleks mulle neid kaarte kätte mänginud – sain noorelt oma karjääri alustada. Ja minu kõrvale tuli kindlust ja turvatunnet pakkuv mees.

Kas te plaanite juba kolmandat ja neljandat last?
Me ei ole väga edasi mõelnud. Praegu meeldib meile nii, nagu on. Vaatame, mida me viie aasta pärast mõtleme.

Kui pikalt sa tööplaane ette teed?
The Swingersil on ette teada üks esinemine 2020. aastal. Samuti on läinud kõik järgmised kolm aastavahetust, aga need on väga suured erandid.
The Swingersil on kaheksa tegutsemisaasta jooksul toimunud tohutu areng. Klassikalisest swingibändist on saanud popmuusika kollektiiv, kellel on kindel rotatsioon lauljaid ja mõned harvemad üllatusesinejad. Mina abiellusin bändi (Indrek on The Swingersi asutajaliige. – toim.). Mul õnnestus fännide ridadest lavale astuda. Teadsin peast kogu bändi repertuaari.

Sa oled oma karjääri jooksul paljude noorte meeslauljatega jõulutuuridel käinud, tänavu on su partner vanameister Ivo Linna. Kellega veel tahaksid koos laulda?

Juba väikse tüdrukuna oli mu unistus laulda koos Ivo Linna, Riho Sibula või Jaak Joalaga. Nendest kahe esimesega on mul see au tänaseks olnud. Jaak Joalaga oli mul teistmoodi kokkupuude. Ta oli mu naabrimees mõned aastad enne seda, kui lahkus. Suhtlesime natuke, käisin tal paar korda külas, jooksime koridoris kokku – ta oli alati hästi rõõmus ja tore, hästi kodune. Ta oli siis Eesti Esitajate Liidu esimees, selgitas mulle, kuidas selle liiduga liituda, mida see tähendab ja kuidas toetusi saada kui vaja. Sain temalt palju isalikke õpetussõnu, aga me ei rääkinud kordagi näiteks laulmisest või tema elust.

Kas sa päevikut pead?
Ei pea, aga mul on küll tekkinud hetki, kui mõtlen, et peaks. Näiteks siis, kui kuulan Ivo Linna detailseid jutte reisidest, kus ta on käinud. Ma lihtsalt kuulan ja tema jutustab. Reisimine on meil ühine kirg. Me mõtleme Indrekuga, et appike, me ei mäleta isegi külastatud linnade nimesid, samas kui Ivo teab peast kirikuid, kus ta on käinud. Tema mälu on teistmoodi, ta on ikkagi mälumängur. Oleme Indrekuga mõelnud, et hakkame külastatud kohti kirja panema, et saaks kunagi lastele rääkida.

Kas sul on vahel tunne, et elad muinasjutus?
Ma olen nii tänulik, et minuga on see muinasjutt juhtunud! Äkki see ongi minu happily ever after.

BIRGITI NÕUANNE SUPERSTAARISAATE TULEVASELE VÕITJALE

„Mina sain parimat nõu oma lauluõpetajalt Maikenilt ja liikumisõpetajalt Tanjalt. Esimene asi on muidugi kaameraga suhtlemine ja televaataja võlumine, aga järgmine samm tuleb sul endal teha. Rahvaga suhtlemist saates mulle ei õpetatud, mistõttu oligi kõige keerulisem siis, kui pidin hakkama tunniajast kontserti andma ja astuma rahvaga kontakti. Mõtlesin, et mis ma siis nüüd teen. Soovitan superstaaridel läbi mõelda, kes sa laval oled ja mis sõnumit edastad. Minu stiil on süstida iga kontserdiga positiivsust. Aastatega kogetu on mind täna toonud siia, kus räägin julgelt rahvaga oma elust ja küsin küsimusi. Muusika on kohtumise üks osa.“

Jaga
Kommentaarid