„Hollywoodi kõige popim narkots on kokaiin! Kuid uus põlvkond kasutab hästi palju ka sünteetilisi narkootikume, näiteks Ecstasy’t. Kui sa oled noor, rikas ja kuulus, siis sa lähedki sellele teele. Tõelised õnneseened on need, keda ümbritsevad tugevad, mõistusega inimesed, kes hoiavad neid õigel kursil. Kui ma tegin bändi The Fugees, olin 22-23 aastat vana. See ei olnud kerge, kuid ma jäin puhtaks,“ räägib hip-hopi legend Wyclef Jean (47) telefoniintervjuus, mille ta annab oma USA kodust.

Sa tuled Eestisse esinema esimest korda. Kas sa guugeldad eelnevalt seda riiki, kus pole varem käinud?

Ma olen vanakooli tüüp. Tavaliselt lähen kohale ja otsin mõne hea giidi, kes mulle riiki tutvustab. Tahan teada võimalikult palju selle riigi kultuuri ja ajaloo kohta. Loodan, et keegi tutvustab mulle ka Tallinna. Enne kui tuli Google, lasime ennast kohapeal üllatada. Google röövib giididelt tööd. (Naerab.)

Kas sa tead, et Skype on leiutatud Eestis ja meie, eestlased, oleme selle üle väga uhked?

Jah, seda ma tõesti tean. See pole minu jaoks uudis. Lahe!

Kas sa tead midagi eesti muusikast, mõnda meie artisti?

Ma tahan end kurssi viia, kuid seni pole veel jõudnud.

Ehk oled sa vaadanud Eurovisiooni ja sealt on mõni meie esineja meelde jäänud.

Mis üritust?

Eurovisooni.

Ei-ei, ma pole seda kunagi vaadanud.

Sa oled muusikaprodutsendina töötanud maailmakuulsate tegijatega, nagu Michael Jackson, Mary J. Blige, Lauryn Hill, Shakira, Whitney Houston. Kui raske või kerge oli nii suurte staaridega hitte teha?

Nendega töötamine on olnud mu jaoks suur au. Nad on kõik tuntud tegijad, kuid ma armastan töötada ka noorte artistidega, uue generatsiooniga. Ma lihtsalt armastan muusikat. Kui sa oled oma tööle andunud ja teed seda inimesega, kelle looming tähendab sulle palju, siis see ei ole raske. Puhas rõõm!

Staarid on sageli üsna keerulise iseloomuga…

(Naerab.) Ma teen oma tööd hästi, sõltumata tujudest. Nad näevad iga päev ühte ja sama Wyclefit ja mina näen tööd rügavaid artiste.

Missugune inimene oli näiteks Whitney Houston?

See lühike aeg, mil me koos stuudios töötasime, andis erakordse kogemuse. Tegelikult polnud Whitney seal üksinda, ta oli koos oma tütre Bobbi Kristinaga. Olin väga närvis, kui Whitney tuli stuudiosse, sest ma ei teadnud, kas minu kirjutatud laul talle meeldib. Kuid ta ütles mulle: „Baby, ma armusin sinu laulu. Sa oled erakordne!“ Ma tundsin ennast pärast neid sõnu nii hästi! See oli nii eriline tunne! Kui keegi meeldib sulle nii väga ja see inimene laulab sinu kirjutatud lugu, sellest võimsamat tunnet pole olemas! See on vingem kui narkots!

Jaga
Kommentaarid