Filmiprodutsent Ken Saan (41) kolis kolm kuud tagasi koos abikaasa Arlini (31) ja kuueaastase tütretirtsu Lumi Luluga enda sõnul totaalselt tüütusse Keenia pealinna Nairobi. Miks? Ikka selleks, et ennast korralikult raputada.

Inimesi, kes soovivad Aafrikasse kolida, pole kuigi palju. Miks te seda tegite?

Aeg-ajalt on vaja endale restart teha. Arvestades seda, kui väike riik on Eesti, hakkavad teatud asjad ajapikku painama. Hinges kogu aeg kripeldas – minna või mitte? Ma ei taha elada nii, et aastate pärast kahetsen, et ei võtnud ennast kokku ega proovinud hoopis teistsugust elu. Ja kuna mingid asjad hakkasid kokku langema ja tekkis võimalus minna, siis otsustasime perega, et lähme. Pealegi tekkis mul kontakt sealse poliitiku Esther Passarisega, kelle valimiskampaaniaga ma hetkel tegelen. Sain temaga tuttavaks Eesti konsuli kaudu.

Usun, et elu Aafrikas on hea õppetund, karastus. Aafrika elu on justkui ajarännak minevikku. Kujutage ette vaatepilti, mis avanes turistile 1994. aastal Tallinna lennujaamas. Just nii näeb välja elu Aafrikas. Siin on naljakas ka see, et seadused ei kehti. Loeb vaid, keda sa tunned ja kellega oled seotud. Seadus on abstraktne mõiste. Jaburalt hullumeelne asi. Iga päev imestan.

Millega sa lisaks Estheri valimiskampaaniale veel tegeled?

Ma teen erinevaid projekte, aga kõigist neist on veel vara rääkida. Näiteks paneme koos sõber Martti Kägoga televeebi püsti. Samuti lansseerime temaga veebilehekülge Mzungu.tv. Tegelen ka esoteeriliste asjadega. Korjasin kokku Tansaania nõiad – kohalik doktor Viktor Vassiljev tuleb eetrisse. Tuleb saade, kus nõiad ja ravitsejad segavad ürte ja annavad nõu. Tansaania on tuntud oma esoteerilise maailma poolest.

Tahan siin ära teha „Kalevipojad“. See sari on aafriklastest, kes käivad tööl Saudi Araabias. Hetkel olen ametis ka ühe dokumentaaliga, mida teen loodetavasti augustis tulevase presidendi pojaga.

Te elate Keenias, aga sa tegutsed ka naaberriikides?

Jah. Keenias peatume pealinnas Nairobis. Tüütu linn, põhimõtteliselt saab siin oma elu ummikutes veeta. Nairobi on väsitav. Elukeskkonnana oleks palju parem meie väike maakodu Eestis, aga samas kripeldas, kripeldas, kripeldas.

Jaga
Kommentaarid