Neljapäeval, 23. märtsil avas festival Augustibluus tänavuse hooaja. Üheaegselt Tallinnas ja Haapsalus toimuvatel avaüritustel tehti teatavaks 4. ja 5. augustil toimuva festivali esinejad, käivitati piletite eelmüük ning avati värske kodulehekülg.

24. korda toimuva festivali programmijuhi Raul Ukareda sõnul saab seekordne Augustibluusi esinejaterivi olema läbi aegade kaalukaim: “Bluusi sünnimaalt Ameerika Ühendriikidest saabuvad peaesinejad on bluusimaailma absoluutsesse tippu kuuluvad tegijad, keda oleme Haapsallu püüdnud meelitada ka varem”. Programmi kuulub ka mitmeid kodumaised, aga ka Euroopa ja Austraalia bluusiparemikku kuuluvaid artiste ja ansambleid.

Festivali korraldaja Indrek Ditmanni sõnul on Augustibluusi hooaja avaüritustest kujunenud igakevadine traditsioon. Üheskoos vaadatakse eelmise festivali videokokkuvõtet, tutvustatakse festivaliga seotud uuendusi ning nauditakse head kodumaist bluusi. Kohapeal on müügil eriti soodsa hinnaga festivali passid.

Piletilevis algas Augustibluusi festivali passide eelmüük reedel, 24. märtsil.

Tänavune Augustibluus toimub 4. ja 5. augustil Haapsalus. Eelmisel aastal külastas festivali ligemale 13 tuhat inimest. Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile ja märkimisväärsele publikuhuvile on Augustibluus saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus. Alates 2014. aastast kuulub Augustibluus ka European Blues Unioni liikmete hulka.

Agustibluusi esinejad leiad SIIT!

Vaata galeriid Tallinna avaüritusel käinud külalistest!

Jaga
Kommentaarid