Hotellikett Unique Hotels avas Tallinnas uue, Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud hotelli Centennial Hotel Tallinn. Hotellis jutustatakse uudsel moel külastajatele lahti Eesti riigi saja-aastase ajalugu, tutvustades nelja erinevat ajajärku hotellitubade disaini kaudu, kus tervet toaseina katavad fotod neist ajastutest.

Avamisüritusel ootasid hotellitubades peokülalisi elustunud stseenid erinevatest ajaperioodidest, kõlas vastava ajastu muusika ja silma jäid ajastule viitavad esemed. Ajalugu elustasid lõbusas ja ehedas võtmes Kaari Sillamaa Muusikateatri noored näitlejad.

Esimesel korrusel sattus külaline Vabariigi esimesse perioodi (1918–1940), kus kõlasid ajastule omased viisid ja perekond 1930ndatest nautis õhtut hotellis: härra istus laua taga, kirjutas trükimasinal ja luges ajalehte, proua tegi näputööd ja tegeles lapsega.

Teisel korrusel oli külastaja sõjajärgses ajas (1945–1970), fotoseinal oli Paul Keres andmas maleturniiri ja toas tervitas külastajaid ajastutruu Paul Kerese sõber, kes kutsus malet mängima ja rääkis vaimustusega oma sõbrast Keresest. Teises toas oli neiu, kes sirvis salaja välismaised moeajakirju, aga varjas neid ENSV raamatuga.

Kolmandal korrusel jätkus nõukogude aeg ja selle hilisem periood (1970–1991). 1980. aastate tüdrukud valmistusid diskoks. Muusika üürgas makist ja tüdrukud tegid endale soenguid ja meiki, imiteerides juukseharjaga kuulsaid lauljaid; kõrvaltoas oli aga ehe punkar kitarriga ja taustaks mängis eesti pungiklassika.

Neljandal korrusel oli Eesti Vabariigi teine periood kuni tänaseni (1991–tänapäev). Hipster vedeles voodis ning tegi arvutis tööd ega tõstnud pilkugi; teises toas neiu nutitelefonis, tegemas blogi.

Vaata, mida rääkis laulja Artjom Savitski hotelli avamisel:

Jaga
Kommentaarid