Aasta tagasi, 3. oktoobril valis riigikogu kuuendal katsel uueks Eesti vabariigi presidendiks Kersti Kaljulaidi – ta andis ametivande 10. oktoobril. Kui tema eelkäijat president Ilvest tõmbas Viljandimaale ja ta armastas käia rock-kontsertidel, siis president Kaljulaidile meeldib Võrumaal ja ta lõõgastub maratonirajal. Ilvesel oli kanda suur laenukoormus, kuid Kaljulaidil rahamuret pole. Heidame pilgu kahe riigipea teistelegi erinevustele/sarnasustele.

Mõlemal on neli last

Ilves läks 2. jaanuaril 2016. aastal Viljandimaal Halliste kirikus paari Läti küberkaitsespetsialisti Ieva Kupcega. See on presidendi kolmas abielu. Sama aasta novembris sündis Ieva ja Toomas Hendriku perre poeg Hans Hendrik, kes on Toomasele neljas järeltulija.

Ka Kaljulaidil on neli last. Kerstil on abielust Taavi Talvikuga täiskasvanud poeg Siim ja tütar Silja, kes on jõudnud ta juba ka vanaemaks teha. Praeguse abikaasa, sideinsener Georgi-Rene Maksimovskiga on Kerstil kaks teismeikka jõudvat poega.

Sama paks rahakott kui Angela Merkelil

Tänu kõrgele palgale Euroopa Kontrollikojas, mis veel täna ja paar järgnevat aastat Kaljulaidi rõõmustab, on meie president end majanduslikult absoluutselt kindlustanud. 2016. aastal teenis Kersti üle 300 000 euro. Palgavõrdlusportaali WageIndicator andmetel on meie riigipea kuu sissetulek võrdväärne Saksamaa kantsleri Angela Merkeli omaga. Äripäev kirjutas augustis, et Merkeli aastapalk on 225 840 eurot, mis teeb kuuteenistuseks 18 820 eurot ning nädala- ja päevapalgaks vastavalt 4342 ja 619 eurot. Pole paha...

Jaga
Kommentaarid