Jõulupühad piparkookideta on nagu jaanipäev lõkketa. Millised on armastatud eestlaste piparkoogiteoga seotud mälestused ja traditsioonid?

Teletegija Kirsti Timmer: „Mu parimad piparkoogiteoga seotud mälestused on pärit mu enda lapsepõlvest, kui ema lubas mul piparkooke ise teha. Aga oluliselt eredamalt on meeles see, kui mu oma lapsed esimest korda ise piparkooke tegid. Need tulid natukene kohmakad, mõned paksemad, mõned õhemad ja osad hoopis isemoodi kujuga. Oma laste tehtud piparkoogid on vaieldamatult kõige maitsvamad ja ilusamad.

Meie peres käib piparkoogitegu nii, et mina ostan taina ja poisid teevad piparkooke. Minu kohustus on kõige selle juures jälgida, et piparkoogid ahju ja õigel ajal ahjust välja saaksid. See on mõnus koos veedetud aeg.

Erilisi magusatraditsioone meie peres seoses jõululaua katmisega ei ole. Meil on alati jõululaual mandariinid olulisemad kui magus.“

Vello Vaheri, Helen Adamsoni, Laura Pritsi, Kadri Simsoni, Artjom Savitski ja Epp-Maria Kokamäe nostalgilisi lugusid uudista edasi Kroonikast:

Jaga
Kommentaarid