Ajakirjas Kroonika ilmus 16.03.2018 artikkel, milles toimetus vahendas psühholoog-nõustaja Atali Stahlmani analüüsi. Selle aluseks oli ekspert võtnud Eesti Päevalehe LP-s ilmunud intervjuu Eesti Laulu võitja Elina Netšajeva kallima, ettevõtja David Pärnametsaga.

Kroonika ei lisanud Atali Stahlmani arvamusele omalt poolt midagi. Kuid paraku asjaosalised psühholoogi analüüsi kommenteerimiseks sõna ei saanud ning artikkel põhjustas paarile palju negatiivset tagasisidet tuttavatelt ja lähedastelt, neile endile palju ebamugavust ja negatiivseid üleelamisi.
Mööname, et artikkel sisaldab ebakohaseid väärtushinnanguid, mille kohasuses Kroonika enne artikli avaldamist ei veendunud.

Mõistes ebameeldivat olukorda, kus Kroonika on artikliga põhjustanud põhjendamatuid kannatusi paarile, eemaldasime artikli hea tahte märgiks esimesel võimalusel Kroonika internetiportaalist. Samuti esitasime palve eemaldada vastava artikli refereeringud ja viited Kroonika väljaandele järgnevatest Interneti väljaannetest: Delfi, Elu24.ee ja Õhtuleht. See ka täideti.
Teisipäevasel kohtumisel Kroonika väljaandja esindajatega avaldasid Elina Netšajeva ja David Pärnamets, et Eesti Päevalehe LP-s ilmunud intervjuu sisaldab väga palju väärinfot ja oli tervikuna nende suhtes negatiivselt kallutatud. Nad avaldasid, et kahetsusväärselt tugines Kroonika artikkel omakorda üksnes sellele loole.

Kroonika toimetusel on ääretult kahju Elina Netšajevale ja David Pärnametsale tekitatud ebamugavuste ja kannatuste põhjustamise pärast. Kroonika toimetus kinnitab, et meie eesmärgiks ei olnud riivata nende tundeid ega mingil juhul heita nende suhtele halba valgust.

Vabandame Elina Netšajeva ja David Pärnametsa ees ja soovime neile edu ning elame kogu toimetusega kaasa Elinale Eurovisioonil.

Jaga
Kommentaarid