Kas teadsid, et kuninganna Elisabeth norib oma kaasat liigse telerivaatamise pärast või et Philip on päästnud oma tagasihoidlikku ja vähejutukat naist avalikel esinemistel mitmetest täbaratest olukordadest?

70. pulma-aastapäeva saavad tähistada vähesed. Elisabeth II (91) ja Philip (96) kuuluvad nende õnnelike hulka. Nad tähistavad ümmargust tähtpäeva 20. novembril ning plaanivad torti süüa lähedaste seltsis Windsori lossis.

1. Elisabet armus Philipi juba teismeeas

Elisabeth ja Philip abiellusid 20. novembril 1947. aastal, kui kuninganna oli 25aastane ning tema kallim 31. Sära noorte vahel sai alguse aga aastaid varem. Nimelt armus Elisabeth oma tulevasse kaasasse juba 13-aastase tüdrukuna, kui Philip oli 18aastane sõjamereväekolledži kadett. Noored hakkasid kirjavahetust pidama ning nende kuramaaž kestis ühtekokku 12 aastat!

2. Philip on sotsiaalsem ja seisab kaasa eest

Philip on see, kes avalikel üritustel viibides vestlusi juhib, ebamugavatel pausidel tekkida ei luba ja täidab vaiksed hetked talle omase huumoriga. Et Elisabeth on loomul uje ja tagasihoidlikum, tunneb ta heameelt, et mees juhtimise enda kätte on haaranud.

3. Corgid on tähtis osa elust

Kuninganna jumaldab oma corgi-tõugu koerakesi. Neid on neil olnud aegade jooksul palju. Susani-nimelisel loomal oli omal ajal õnn isegi noorpaari pulmareisil kaasas käia!

Elisabeth kasutab koeri heas mõttes ära kohtumistel. Näiteks kui naine tähtsatel sündmustel õhtusöögilauas istub ja ta seal ebamugavate küsimustega kokku puutuma peab, hakkab ta enda läheduses asuvate corgidega tegelema ning neile toitu pakkuma. Koerad aitavad naist ka pingelistel aegadel. Kui mured kasvavad üle pea, võtab Elisabeth oma neljajalgsed sõbrad ning läheb pikemale jalutuskäigule.

4. Mõlemad on kirglikud tuviarmastajad

Kuninganna Elisabet teab tuvidest praktiliselt kõike. Täna on tema tuvilas ühtekokku pea 200 tiivulist. Ka prints Philip on tuvidest lummatud, küll aga pisut teistmoodi. Nimelt mekib mehele hästi tuvipraad ning aegu tagasi meeldis talle neid ka laskmas käia.

5. Mõlemal on omad hobid ja tegemised

Philip on oma loomuselt energiline ja võitlushimuline. Erinevad sportlikud harrastused, jahtimine ja kalastus on teda alati köitnud ja köidavad tänagi. Elisabethi silm läheb aga põlema võiduajamiste, keeruliste puzzlede, päevikute kirjutamise ja fotoalbumide sättimise peale.

6. Kuninganna norib printsi tema lemmiksarjade pärast

Hea nali ja mõnus huumor on Elisabethi ja Philipi elus alati tähtsat rolli mänginud. Viimastel aastatel teeb Elisabethile nalja see, et tema mees on teleri ette naelutatud kohe, kui sealt mõni kokasaade jooksma hakkab.

7. Philipile meeldib köögis toimetada, Elisabethile aga nõusid pesta

Ehkki siniverelistel on kokad ja nõudepesijad, meeldib ka neile endale aeg-ajalt kulp haarata ning köögis toimetama asuda.
Philip tuleb väidetavalt toiduvalmistamisega väga hästi toime – tema ampluaa on grilltoidud ning erinevad munaroad. Siis, kui Philip köögis toimetab, peseb Elisabeth heal meelel nõusid.

Jaga
Kommentaarid