Kuulujutud käivad tuntusega kaasas. Kuidas kõlakatesse suhtuda, on suuresti inimese enda teha – kas lisada omalt poolt õli tulle või lasta alusetutel juttudel hinge oma närida… Loe, millised kuulujutud on saatnud tuntud Eesti inimesi.

Lugu ilmus esmakordselt 20. jaanuaril 2017.

  • Vahur Kersna. Elu jooksul olen muidugi ühte-koma-teist selles vallas kogenud, sellest ei pääse, kui töötad televisioonis. Näiteks mahutati kunagi ühte mitte just eriti pikka artiklisse minu kohta 37 valefakti. Usun, et selles vallas hoian tänaseni enda käes Eesti rekordit. Näiteks 2003. aastal kirjutas üks populaarne väjaanne, et kuigi Vahur Kersnal on salapoeg ühe vähetuntud kaunitariga, kavatseb ta lähiajal abielluda hoopis teise, tõeliselt jubeda eidega. Teine väljaanne sööstis magusat kõlakat uurima, kuid pidi pettuma – kumbki lugu ei vastanud tõele.
    Mõnes mõttes oli küll tegu prohvetliku kuulujutuga – abiellusin tõesti, kuid aastaid hiljem oma praeguse abikaasaga ning poeg sündis mul ka, paraku mitte väga salajane. Minu telekarjääri algusaastatel oli levinud usk, et Kersna on homo. Tegime tol ajal mitmeid saateid koos Lauri Leesiga, eks sealt need jutud tulid. Aga muidugi, kes televisioonis vähegi andekam ja siledam poiss, need kõik on homojuttude teerulli alt läbi käinud. Algajale noorele mõjus see muidugi ärritavalt aga nüüd juba ammu ei võta ma taolist loba enam südamesse. Ja ausalt öeldes, olles elu kiirteelt juba tükk aega tagasi maha keeranud, olen selles vallas oma aktuaalsuse ka suuresti minetanud.
  • Merle Jääger. Mingil ajal tekitasin ma enda kohta ise kuulujutte. Ühe näiteks sepitsesime valmis koos Aapo Ilvesega. Asi sai alguse ühest pildist – see oli külje pealt tehtud ja mul oli kõht veidi paljas, jäi mulje, et oleksin justkui rase. Sellest sündiski mõte, et võiksime ju kõlaka ringlema panna ja ütelda, et sündimas on Ilvese-kutsikas. Aapo sõbranna oli nõus tanki minema. Ta andis selle kohta isegi intervjuu, kuidas küll tema hea sõbranna Merca tema mehega ühtäkki järeltulija saab. Nimetasime sündinud ettevõtmist „Puhu ise meediamull!“ Tegu oli omamoodi performance’iga. Teine kõlakas meenub mulle ajast, mil päriselt lapseootel olin. Siis arutles terve Eesti rahvas, et huvitav, kellega see Jääger nüüd lapse saab. Küll pakuti isa kandidaatideks Tõnu Karki, küll Hannes Kaljujärve. Oli ka kolmas nimi, mis mulle ei meenu. Tegelikult ei öelnud see nimi siis ega ütle ka täna rahvale muhvigi, sest mis vahet seal on – Aksel Oks või Margus Mägi. See nimi tõesti ei huvitanuks mitte kedagi!
  • Jaagup Kreem. Kõlakaid on aastate jooksul olnud igasuguseid, kuid tohutut skandaali pole minu puhul õnneks välja tõmmatud.
    Üks vahva jutt, mis meelde jäänud, on muidugi see, et ma kuulun illuminaatidesse. See jõudis minuni läbi inimeste, kes tulid juttu ajama ja palusid, et ma sellest põnevast maailmast pisut räägiksin. Ma ei saanud hästi aru, mis suunas juttu aretama peaks.
    Mingi aeg tagasi panin Facebooki üles umbes kümmekond aastat vana pildi. Olin fotol samasuguse soenguga nagu tol hetkel ja see ilmselt pani ringlema jutu, et Jaagupi tätoveeringud on libad, käin ringi, kleepekad õlal. Arutleti, et äsjalaetud pildil on käsi ju tühi ning teisiti pole lihtsalt võimalik. Kui asja selgitatud sai, et tegu on vana fotoga, mil käsi tätoveeringutest tõepoolest tühjem oli, läks omakorda lahti nõiajaht ja üteldi, et Jaagup on saatanaga diili teinud – see mees ei vananevat üldse. Võtsin juttu kui komplimenti. Eelmisel aastal panin ühe oma autodest müüki. Siis muretseti, et näed, Jass ei suuda oma perekonda enam muusikuna ära elatada ning kraam tuleb müüki paisata. Kõige kiuste võtsin automüügikuulutuse maha ning masin on tänase päevani garaažis. Tegelikult tahtsin seda ära müüa põhjusel, et garaaži uuele mänguasjale ruumi teha.
  • Nõid Nastja. Kuulujutud tavaliselt minuni ei jõua ja ma neid ei kuule. Kommentaare ma ei loe, võib-olla sellepärast. Kõige rohkem on nalja saanud piltidega, mis minust kuskil ilmunud. Olen väikest kasvu naine, kuid teinekord on pildid väga vale nurga alt tehtud ning näen välja palju suurem. Ükskord selline pilt mingi ajakirja kaanel ilmuski – käsivars oli väga paks. Imestasin ise ja isegi mu Rootsis elavad sõbrad. Nad helistasid mulle ja küsisid, et Nastja, mis sinuga juhtunud on – sa oled nii suureks läinud! Kui ilmus minu neljas raamat „Armastuse maagia“, käisid spekulatsioonid minu abielu ümber. Räägiti, et ise kirjutasin sellise raamatu, kuid endal on kodus mehega suhted halvasti ja kuidas küll saan suhte teemadel aidata, kui ise lahus. Nendest juttudest saan ma samas aru – kui õpetad inimesi armastuse teemadel, siis nad jälgivad, kuidas ma ise elan.
  • Krista Lensin. Kõige rohkem on pakkunud jutuainest minu hambad. Arutatakse, et ei tea, mitu korda see Lensin oma valehambaid vahetanud on – tulemus ei näe ikka selline välja, kui võiks.
    Teisena pakuvad teemat mu rinnad, mis on väidetavalt valerinnad ja mida ma samuti pidevalt kohendamas käin. Kui Gruusias oli kriitilisem sõjaolukord ja minu käest küsiti seal toimuva kohta kommentaari, arutleti kohe, et kuidas mu isa nüüd järsku Gruusiast pärit on. Aga on tõesti. Olen Batuumis oma suved veetnud, sest mu vanaema elas seal. Minu kommentaar kedagi ei huvitanud ja räägiti hoopis, et kuidas see Lensin ikka jaksab – olla igas pulmas pruut ja matusel kadunuke! 11. septembril 2001. aastal Ameerikas toimunu tekitas samalaadse arutelu – kuidas on võimalik, et Krista just sel hetkel seal olin, kuid olin – elasin Ameerikas kümme aastat. Mõistagi olen olen ma korduvalt olnud rase, mu elus on väga palju erinevaid mehi ja tööl ma justkui ei jõuagi käia. Puutumata pole jäänud ka mu lokid – neidki tegevat ma endale lokirullidega ise!
Jaga
Kommentaarid