Erika Salumäe 16-aastane tütar abiellus ja sedapuhku oleks paslik meenutada aegu, kui Sirli Salumäe veel eriti pisikene oli!

Lisaks meenutagem Sirli sündi - Õhtuleht kirjutas 1999. aastal nii:

Sündis napilt pärast südaööd
4. augustil kell 00. 35 nägi mitmekordse olümpiavõitja pisitütar ilmavalgust. Plikatirts kaalus 3190 grammi ja oli 49 cm pikk. Esialgu peab õnnelik ema lapsega eri palatites viibima, sest keisrilõikest toibumine võtab veidi aega. "Looteveed olid natuke halvad ja seepärast tehti mulle keisrilõige alakeha tuimastusega," räägib Erika vaikselt tähtsa öö sündmustest. Need väikesed viperused teda ei heidutanud. Kohe pärast lapse sündi sai emme pisikese järeltulija oma rinnale.

Kas Kerli või Sirli
Tütrekese nimigi oli Erikal juba enne haiglasse minekut valmis mõeldud: "See pidi olema Kerli või Sirli." Valiku tegi ta nii, et kui laps sündides kohe lauluhäälega karjuma hakkab, saab nimeks Sirli. Ja nii oligi.

Ematundeid Erika sõnadega kirjeldada ei oska. Ja ega see olegi võimalik. Tippsport tegi oma töö ja Erika pidi nägema vaeva, et üldse last saada. 37 eluaasta jooksul on nüüdseks noor ema kogenud õnne ja ebaõnnestumisi ning Sirli sünd täidab Erika südames kõik tühjad kohad. "See on nii seletamatu ja tütreke on nii armas," ütleb ta vaikselt ning tema näoilme reedab piiritut õnne. "Ootan ainult, millal ta jälle minu juurde tuuakse." Sama arvab ka Sirli, sest emme juurest lahkudes tõstab preili kisa.

Kasvatab tütart üksi
Kuigi Erika on varem tunnistanud, et lapsel oleks vaja nii isa kui ema, on ta otsustanud tütart üksi kasvatada. Isa Mart ei ole siiani lapse vastu huvi tundnud. "Dokumentidesse läheb kirja, et Mart on lapse isa, aga kasvatamisega saan üksi hakkama," ütleb Erika veendunult ning lisab, et hakkama saamiseks on elukogemused olemas. "Lapsel on ema ja ma pühendun täielikult temale."

VÄRSKES KROONIKAS
Olümpiavõitja Erika Salumäe ei läinud oma tütre Sirli Salumäe ja rõivaimpeeriumi Gowri ühe pärija Gowri Grand Uustalu pulma. Sirli loobus ka oma senisest nimest – tema uueks nimeks on Shanti Grand Uustalu.

Miks ei käinud Erika Salumäe on tütre pulmas, miks võttis Sirli endale uue nime, pisipere plaanidest ning sellest, kuidas abiellumine 16-aastast noort naist mõjutab - loe juba värskest Kroonikast!

Et kõik värsked uudised Sinuni esimesena jõuaksid, telli värske Kroonika paberajakiri SIIT või digiajakiri SIIT!