Homse presidendi vastuvõtu eel meenutame, missugused olid möödunud aasta kõige ilusamad kleidid. Valikut hindas legendaarne moepolitsei - Urmas Väljaots!

#1 Vaatamata vaid ülinapile, mõnesekundilisele vilksamisele teleekraanil, naelutavad kõige efektsemad paarid pilgu momentaanselt. Aastapäeva kontserdi muusikaline juht ERKI PÄRNOJA ja tema pruut ANNA PÕLDVEE olid just sellised. Nagu alati, ei ole küsimus vaid andekas moeloojas, kenas kleidikangas või kaunis kandjas.

Kõik peab moodustama õigete vürtsidega maitsestatud, nähtavate õmblusteta, sidusa terviku. Põldvee komplekti keskmes on muidugi Karolin Kuusiku retrohõnguliselt modernne boheemlaskleit. Siluetis on mõjutusi nii Esimese maailmasõja järgsest maailmamoest kui ka 1970. aastaist. Mastaapse, rohekais toonides juugendliku flooraprindi mängib glamuurseks kuldne džunglidetailistik. Perfektseks timmib komplekti silmavaadet salapäraseks looritav tukk, samuti hästiistuvas moekas ülikonnas šikk kavaler.

#2 Igal aastal on pidurivis paar imekena kleiti, mille võlu avaldub alles siis, kui kandja end 180 kraadi fotokaameratele pööritab ja paljastab varju jäävaid efektseid detaile, mis telepildis kaduma lähevad. Riigikogu liikme VIKTORIA LADÕNSKAJA must minimalistlik kleit Ketlin Bachmannilt oli üks neist. Ühevarrukaline ebasümmeetrilise dekolteega lahendus oli eestvaateski oma skulpturaalsuses erakordselt šikk, dominant oli aga seljal – tikitud kontuurne must riigilõvi justkui paljal ihul! Selles on riski ja uljust ning kosmopoliitselt laia joont, mis kamaluga kiitust toob.

#3 Euroopa Inimõiguste Kohtu kohtuniku JULIA LAFFRANQUE’i Lilli Jahilo valmistatud veripunane tualett laenas jooni keskaegsest kleidisiluetist. Minimalistlik, aristokraatliku seelikuosa ja täisvarrukatega, kuid lihtne ja lausa fotolgi silma torkavast heast materjalist ning erakordselt ekspressiivses, kandjale hästi passivas toonis. Kõik eeldused, et olla lihtsalt kena kleit, kuid piisab vaid ühest detailist, ebasümmeetrilisest dekolteejoonest, mis langeva aktsiakursi poeetilisusega muudab komplekti väljapaistvaks. Aumärgid, glamuurne ridikül ja beežid kinnised kingad – überšikk.

#4 Carolin Illenzeeri Fondi nõukogu esimehe VELLO VÄINSALU kaaslase TRIIN ERMI kleidi hiirehall toon oli üks vastuvõtu tavatumaid ja riskantsemaid, seda aitasid välja kanda perfektne, terrakotaoranž huule- ja juuksetoon. Kleidi värvuse ja turvisena kehakumerusi embava vormi kaunis sümbioos tipnes imekenade kellukakujuliste graatsiliste topelt-varrukatega, millele lisas tundlikku omapära sisemise manseti renessanss- plissee. Piret Pupparti suurepärane töö.

#5 Kultuuriminister INDREK SAARE abikaasa, igielegantne näitleja ÜLLE LICHTFELDT viib meid oma tualetiga avastusretkele Kaug-Idasse. Kairi Vildersoni kleidi sintoistlik kaelusejoon kontrasteerub glamuurse ja ülirikkaliku art-deco’liku ornamentika- tikandiga. Kleiti poolitav pandapaletilt laenatud must-valge yin-yangi kontrastipiir viitab idamaadele.

Jaga
Kommentaarid