„Mõtlesin, et ta tuleb mulle kallale,“ meenutab Liina Kersna bemarijõmmi vihasööstu. Üldine põlgus poliitikute vastu, riigiisade oigamapanevad avaldused, õelus sotsiaalmeedias, ahnus ja enesekindel rumalus. “Kas sellist Eestit me tahtsimegi?” küsivad paljud.

Olgem ausad, need teemad on täna nii külapoe taga, uhketes villades kui ka sotsiaalmeedias igapäevane jutuaines. Liina (37) ja Vahur Kersna (55) näikse olevat läbi aegade olnud ühiskondlikult kõrge valulävega paar.

Kuigi Kersnad usuvad, et sedavõrd ilusast ja vabast Eestist ei osanud omal ajal mitte keegi isegi unistada, tundub neile, et liiga tihti loobub täna otsustajate ringi astumast tegusaid, ausaid ja võimekaid inimesi.

Selle kõige foonil sepistavad Liina ja Vahur oma väiksemaid isiklikke võite. Liina lõpetab kevadel Tartu Ülikooli hariduskorralduse magistrina ega välista tulevikus eneseteostust haridusnõuniku või koolidirektorina. Vahur aitab kadunud Urmas Oti vaimul meie füüsilises ilmas endast põhjalikku ülevaatesaadet kokku panna.

Endine armastatud teletäht Maire Aunaste sai ühes Tallinna kesklinna toidupoes müüjalt kõva koslepi – proua ladus valjult letti kõik, mida ta Mairest kui poliitikust ja üldse poliitikast arvab. On sinul olnud sarnaseid situatsioone?

Liina: (Mõtleb viivu.) Kõige jõhkram juhtum meenub ühest Tartu bensiinijaamast. Mingil hetkel sõitis musta BMW X6`ga siilipea mu kõrvale…

Vahur: (Ajab käed rõngasse.) No selline junn, sajaviiekümnekilone!

Liina: ...tuli autost välja, nii lähedale (näitab käte vahel umbes paarikümnesentimeetrist vahet) ja röökis sülge pritsides mulle otse näkku: „Sina, vereimeja, tangid siin rahva raha eest!“

Vahur: Sedasorti tüüp, kes ka kabanossi ostes müüjale uriseb: „Neegrid ahju!“ Meie praktikas oli tegemist küll ühe markantseima juhtumiga, aga selliseid elus kibestunud õelureid kohtab lisaks internetile ka reaalses tegelikkuses üllatavalt tihti. Õnnetud inimesed elavad oma pinged välja seal, kus võibki seda nagu õigusega teha – poliitikud, raisad, on sellise suhtumise ju kuhjaga ära teeninud!

Jaga
Kommentaarid