Lauljatar Grete Paia andis täna enda sotsiaalmeedias teada, et on põrutanud koos ansambliga Missionaries Liibanoni, et nädal aega seal koos sõduritega veeta.

"Täna varahommikul jõudsin koos ansambliga Missionaries Liibanoni ÜRO baasi UNP 2-45. Veedame siinsete Eesti sõduritega nädala, mille jooksul anname kaks kontserti, tutvume Eesti sõdurite siinse elu ja varustusega ning osaleme ka patrullis," andis Grete Paia enda Instagramis teada.

Vaata pilte!

????

A photo posted by Grete Paia (@gretepaia) on

Eesti rahuvalvajate ülesanne ÜRO UNIFILi missioonil on patrullida oma vastutusalas öösel ja päeval nii jalgsi kui motoriseeritult, mehitada vaatlusposte ning täita muid rahuvalvealaseid ülesandeid. Muu hulgas on eestlaste ülesanne patrullida nii öösel kui päeval Iisraeli ja Liibanoni eraldaval kontrolljoonel ehk sinisel joonel.

Eesti alustas välisoperatsioonidel osalemist 20 aastat tagasi ÜRO rahuvalvemissioonidega Horvaatias ja Liibanonis. Liibanoni ja Iisraeli eraldav sinine joon märgib Iisraeli relvajõudude tagasitõmbumist Liibanonilt vallutatud aladelt, milles kaks osapoolt leppisid kokku ÜRO kaasabil 2000. aastal.

Jaga
Kommentaarid