„Kui oled nunnu noor poiss, siis on sul hoobilt fänne noorte tüdrukute näol. Naisartist peab enda fännid leidma palju pikemat ja keerulisemat teed käies,“ ütleb Saara Aalto, Soome üks menukamaid naislauljaid, kes saavutas Briti talendisaates „X-Factor“ teise koha.

Ülemaailmset läbimurret sooritav Saara Aalto (30) jagab end täna koos mänedžerist tüdruksõbra Meri Sopaneniga (28) Helsingi ja Londoni vahel. Eestlased näevad teda Tallinnas Vabaduse väljakul kontserdil „Soome 100“.

Sa oled üks Soome tuntumaid lauljaid ja sul on tüdruksõber. Kui keeruline oli teil avalikkuse ette tulla? 

Ma tean, et see on uskumatu, kuid me pole Meriga saanud ühtegi negatiivset kommentaari. Jah, ma kartsin sellest alguses kõvahäälselt kõnelda. Arvasin, et mu fännid lakkavad mind armastamast või meedia kirjutab meist halvasti, kuid nelja aasta sees pole ühtegi halvustavat lugu ilmunud. Mulle näib, et inimesed on valmis selleks, et ollakse ausad. Ma tundsin ühel hetkel, et tahan meie suhet jagada, ja mu kallis Meri oli sellega nõus. Tundsin, et meiesugust eeskuju on vaja. Gei- ja lesbipaare on avalikkuse ees nii vähe ja see on vale. Noored vajavad armastuses eeskujusid. Sa ei kujuta ette, kui palju me oleme saanud tagasisidet – noortelt, vanaemadelt, emadelt ja isadelt. Nad tänavad, et oleme aidanud neid mõista. See ei tundu enam võõras, kui on näha reaalseid eeskujusid. Ma ei suudaks enda elu vales elada. Armastan seda naist ja ma ei näe põhjust seda varjata.

Sa olid enne Meriga kohtumist suhtes mehega. Kas armumine samast soost inimesesse oli su enda jaoks üllatav?

Ei, see ei olnud üllatav, sest minu jaoks ei ole kunagi vahet olnud, kas tegu on mehe või naisega – olen neis asjades alati väga vaba olnud. Samas saan täiesti aru, et mõnele võib samast sugupoolest inimesesse armumine tulla ootamatult, kuid armastusel ei ole sugu.

Loe Saara Alto avameelset intervjuud edasi Kroonika digiajakirjast.

Jaga
Kommentaarid