Urmas Vaino (43) autorisaade „Suud puhtaks“ tunnistati ERRi lõppenud hooaja parimaks. Otse-eetri kiireim mõtleja ütleb, et hea saate tegemine on niisama keeruline kui lotovõidu saamine.

Eesti inimene ei ole televisioonis esinemisega harjunud, ometi oled sa suutnud saada nad end muretult väljendama. Kuidas neid häälestad?
Ma ei ole sellega päris nõus, et eestlane ei räägi. Räägib küll. Ju on meie toimetusel õnnestunud leida inimesed, kelle süda on ühe või teise teema kontekstis selle koha peal, kus ta soovib end avada. Rääkimisvalmidus tuleb siis, kui inimene on endas kindel, ja ega me paljaste kätega karu metsa püüdma lähegi. Viime saadet tehes end teemaga kurssi ning külalistel ja ekspertidel tekib usaldus. Paljude saadete puhul tunnustatakse hiljem, et sellises koosseisus eksperdid ja asjast teadjad ei olegi varem kohtunud ja see ongi õnnestumine.

Kristjan Jõekaldal on komme päev enne saadet mitte rääkida. Ta hoiab oma sõnu, et saates tulistamiseks jätkuks padruneid. Milliste võtetega sina end värskena hoiad? Ma ei hoia oma sõnu. Kui esmaspäev-teisipäev kulub saate ettevalmistusele, siis otsesaatepäevaks, kolmapäevaks, olen pannud endale mitmeid koosolekuid. Seda selleks, et teistest asjadest rääkides viia oma mõtted saate juurest eemale. Kella viiest õhtul lähen koju, teen ühe korraliku uinaku ja kui tõusen, alustan nagu uue päevaga, ehkki tegelikult on õhtu. Selliseid kindlaid rutiine sisaldavad võtted omandasin „Terevisiooni“ ajal, kasutan nüüd neid nippe lihtsalt kolmapäeva õhtul.

Kas kaks tööd – mahukas otse-saade ja ETV meelelahutussaadete toimetuse juhtimine – on mõjunud sulle nii, et oled nähtavalt kehakaalu kaotanud? Kui nii ütled, siis ehk nii ongi. Võib-olla on seda muutnud telemaja kohviku menüü või on muutus tulnud sellest, et varahommikuse tõusmise ja ebaregulaarsete einete asemel elan uues rütmis ja korrapärasemat elu.

Missuguseid elumuutusi toob aga Urmas Vaino elu tulevikus? Uudista värsket Kroonika digiajakirja ja saa teada.

Jaga
Kommentaarid