Eile õhtul alanud Tallinn Fashion Weeki avasid oma uute kollektsioonidega Gita Siimpoeg ning Tallinna Ettevõtlusinkubaatori inkubandid Raili Nõlvak ja Kokomo Collection. Disainerite värsketesse kollektsioonidesse mahtus nii rüiuvaipadest inspireeritud jakke kui ka naiselikkust ja litrisära.

Gita Siimpoeg tõi lavale rüiuvaipadest inspireeritud jakid - avaetendusel jõudis lavale Gita Siimpoja kollektsioon "Don't call me baby". Gita on Eesti Kunstiakadeemia tekstiilidisaini 3. kursuse tudeng ning tema kollektsiooni keskmes on rüiuvaipadest inspireeritud jakid, pastelsed siidkleidid ning 90ndatele iseloomulik stilistika. Gita on pärit Saaremaalt ning tema kollektsioonis mängivad olulist rolli maalähedus ja sügav müstilisus - rüiuvaipadest inspireeritud jakid on otsene vihje Gita kodukohale ning selle ajaloole.

Inkubantide säravad rõivad - Tallinna Ettevõtlusinkubaatori inkubandid Raili Nõlvak ja Kokomo Collection täitsid moelava naiselike lõigete, kvaliteetsete materjalide, geomeetriliste mustrite ning võimsa litrisäraga. Raili Nõlvaku uue kollektsiooni läbivaks teemaks on geomeetriline loogika, millele on lisatud ootamatud lõiked ja põnevad detailid.

Sarnaselt Gitale astus Tallinn Fashion Weeki laval esmakordselt üles ka Kokomo Collection, kelle retrohõngulisi rõivaid ehtis kaunis litrisära.

"Sügiskollektsiooniga soovisin naiselike litterkleitide pidulikkust mahendada androgüünse stilistikaga, milleks valisin pehmed pastelsed mantlid, kontsata lakk-kingad, oversized pusad ja 0-prillid," kirjeldab oma värsket kollektsiooni Kokomo Collectioni asutaja ja peadisainer Mari-Liis Saretok.

VAATA KOLLEKTSIOONE GALERIIST!