// VÄRSKE KROONIKA //

„Kuri naine, mees, ükskõik kui briljantne, on minule pidur. Laiemalt võttes pean näiteks lugu, kui inimene vähemasti üritab käituda oma südametunnistuse, õiglusmeele ja tõekspidamiste järgi. Samuti, kui ta suudab natukegi oma isikust kõrgemale tõusta, oma igapäevaste tarbimisvajaduste rahuldamise kõrval ka millelegi endast suuremale mõelda. Siiski, lihtne võime teistele kaasa tunda on ilmselt kõige inimlikum omadus üldse! Nietzsche „üliinimest“ ma jälestan,“ räägib kirjanik Mihkel Mutt.

Suurel kiirtarbimise ei ajastul ei saa enam keegi kindel olla: täna veel moes ja seltskonnas sees, homme mängust väljas ja unustatud. Mihkel Mutt mõjub kui viimane mohikaanlane, kes veel Eestis klassiku staatuse kauemaks välja kannab!

Äsja Mutilt ilmunud „Eesti ümberlõikaja“ naelutab romaani tänased eestlaste askeldamised Alam- ja Ülem-Kolkakülast Brüsselini välja. Meie püüdliku elutegelikkuse Euroopa taktikepi all. Tuleb paljudele tuttav ette, naerutab leheküljelt leheküljele mis kole… Kuhu edasi, milliseid püüdlusi, väärtusi veel üldse tõsiselt võtta saab?

Loe pikka ja põhjalikku intervjuud Mihkel Mutiga selle nädala Kroonikast!

// VÄRSKES KROONIKAS VEEL //

  • Telereporter Anna Gavronski esitas Gruusias liiga ebamugavaid küsimusi
  • Laulja Lauri Liiv on Eesti pärast mures
  • Armastuse arvelt ei koonerda! Ettevõtja Even Tudeberg kinkis moeloojast kallimale Kristina Viirpalule hinnalise vanaaegse auto

Lisaks palju muud intrigeerivat ja põnevat!

Jaga
Kommentaarid