„Mul on alati olnud oma vanemate tingimusteta armastus ja see ongi kõige olulisem. Kõik muu on vaht,“ leiab Yoko Alender. Ettevõtja ja Riigikogu liige meenutab, kuidas on tema ema Liivi ja isa, kadunud laulja Urmas Alender kujundanud temast selle naise ja ema neljale lapsele, kes ta nüüd on!

Yoko Alender (37) jäi pärast vanemate lahkuminekut isa Urmas Alenderi, tema vend Ion aga ema Liivi (60) kasvatada. Täna on Liivi Yoko ja tema abikaasa Priit Juurmanni (45), keda teatakse muusikuna ja DJ P.Julma nime all, lähimaid abilisi. Hiljuti avasid muu hulgas ettevõtjatena tuntud abikaasad restoranide F-hoone, Frank Bistro ja kokteilibaari Frank Underground kõrval ka neljanda koha, Tabac`i-nimelise restorani Tallinna vanalinnas.

Neli last, sama palju söögi- ja joogikohti, amet Riigikogus… Kuidas te selle kõigega hakkama saate?

Priit: Loomulikult võib kõrvaltvaataja mõelda, et see on hullumeelsus. Aga ega siis kõik asjad korraga juhtu – lapsed tulid siia ilma ju ükshaaval, ka kõik töised asjad, kas või meie uued kohad. Ehk et sa jõuad kohaneda. Loomulikult on meil suur pere ja selle kõige optimaalsem funktsioneerimise viis on see, et me kõik katame kõike. Ka suuremad lapsed panustavad sellesse ja võtavad vastutust. See on ainus viis, kuidas suurt peret käigus hoida ja veel tööd ka teha.

Yoko: Muidugi sugulased ka aitavad. Aga selge on see, et see on üks pidev žongleerimine. Päevad on täiesti erinevad ja kõik võib muutuda. Sa pead olema paindlik, sul ei saa olla väga egoistlikke soove, et vot, ma tahan nüüd vaba päeva selleks või teiseks asjaks. (Naerab.) Hommikul hakkame vaatama, kuidas kellegi enesetunne on ja kes kelle kuhu viib – lasteaeda tuleb väiksemaid muidugi viia, kooliealised lähevad ise kooli. Oleme sättinud end koolile lähemale – elame Kalamajas ja lapsed käivad Vanalinna Hariduskolleegiumisse. Muidugi tuleb igaühel ette päevi, kui on kehv olla, ei taha ise minna, kõik on pekkis, eksole! No siis võib ta ju sinna kooli ka autoga ära viia. (Muheleb) Vanem poiss Kaarel käib rattaga ega tahagi enam üldse muud moodi liikuda – see on tema põhiline liikumise ja elamise viis.

Jaga
Kommentaarid