Esindaja sõnul on printsi sümptomid kerged ning tervis üldiselt korras, vahendab BBC. Ka abikaasat Camillat testiti, kuid temal tulemused osutusid negatiivseks.

Clarence House esindaja avalikustas, et prints ja abikaasa Camilla on viimased päevad veetnud Šotimaale karantiinis. Ka töökohustusi on Charles täitnud kodukontorist.

Ametlikus teadaandes seisab, et ei ole teada, kuidas koroona kuninglikuni jõudis. "Paraku ei ole võimalik selgeks teha, kellelt prints viiruse sai, eriti arvestades, kui mitmeid erinevaid kohtumisi ta viimaselt nädalatel korraldanud on."

Daily Maili andmetel võis prints nakkuse saada samuti koroonaviiruse diagnoosi saanud Monaco printsilt Albertilt, kellega Charles paar nädalat tagasi kohtus. Albert viibis Londonis 10. märtsil.

Peale Albertiga kohtumist on printsil olnud veel mitmeid kokkupuuteid erinevate inimestega. Õnneks on Charles edukalt vältinud kättpidi tervitusi ja muid füüsilisi kokkupuuteid.

Mõned päevad tagasi diagnoositi viirus ka ühel lossi töötajatest.

Eelmisel nädalal teatas kuningakoda, et 93-aastane kuninganna Elizabeth II on samuti viiruse kartuses karantiini suunatud. "Tema tervis on väga hea, kuid peeti parimaks ta teise kohta viia. Paljud tema töötajatest on viiruse tõttu paanikas," selgitab lossi töötaja toona.

Lossis viibides puutuks kuninganna paratamatult kokku paljude võõrastega, mistõttu on paratamatult oluline ta Buckinghamist veidikeseks eemale viia. "Lossis käib pidevalt külalisi, poliitikuid üle terve maailma jne. Kuninganna on seal paljudega kohtunud. Nüüd on tal vaid mõned nädalad oma 94. sünnipäevani ning nõunikud usuvad, et nüüd peaks ta Windsori viima."

Nakkuse ohtu on tõsiselt võtnud ka Rootsi kuningakoda, kus keelati kroonprintsess Victorial ja kuningas Carl Gustavil keelati ära koos ühel üritusel viibimine. "See on koroonaviiruse tõttu. Kroonprintsess ja kuningas ei tohiks olla samal üritusel samaaegselt. Sellega vähendame riski, et mõlemad haigusesse korraga nakatuda võivad," selgitas esindaja Margareta Thogren.