Kuigi kummagi printsi esindajad pole puudumist kommenteerinud, siis ajaleht Mirror teatab, et probleem võis seisneda pruudi ema ja printsess Diana kunagises tülis.

Nimelt peab leedi Gabriella ema, Kent printsess Michael ennast palju suursugusemaks, kui teisi Briti kuninglikku perre abiellunud naisi ja mehi. Printsess, kelle sünninimi on Marie Christine von Reibnitz, on vere kaudu aga erinevate Euroopa kuningaperedega suguluses ning tal on enda perekonna kaudu baronessi tiitel. Kuid kaheksakümnendatel tõusis tüli tema ja lahkunud Diana vahel.

2005. aasta salalindistusest on kuulda, kuidas printsess kutsub Dianat kibestunud ja vastikuks naiseks. Tema arvates oli Charles koguaeg tema peale kade ning Diana oli vaid loode, kui ta pulmad tegi.

Siiani pole teada, kas see on põhjus, miks printsid laupäeval pulma ei saabunud. Kui Williamit nähti FA Cup finaalis karikat üle andmas, siis siiani pole teada, milline oli Charlesi graafik nädalavahetuseks. Samuti puudus pulmast ka hertsoginna Meghan, kes sai alles mai alguses esmakordselt emaks.