Mis muutub?

Kõrgeaususe tiitlitest loobumine tähendab seda, et Harry peab esimest korda elus võtma endale ametliku perekonnanime. Samuti peab uuesti perekonnanime valima ka Meghan, kes enne abiellumist oli Markle. Praegu pole veel avalikustatud, millise valiku paar on teinud. Kuna nende poeg Archie sai sündides perekonnanime Mountbatten-Windsor, siis on tõenäoline, et nad valivad ka sama.

Muutub ka paari rahaline sissetulek. Kui enamik kuninglikest on majanduslikult kindlustatud tänu päritavatele maadele ja investeeringutele, siis toetavad ka maksumaksjad nende rahakotte.

Kuigi algselt teatas paar, et nad hakkavad täielikult iseseisvateks, siis tegelikuses jätkab nende rahalist toetamist Harry isa prints Charles. Kuid loomulikult lähevad nad ka ise tööle ning eelmisel nädalal avalikustati, et Meghan on saanud juba esimese rolli Disney uues filmis.

Nad ei tohi uut brändi luues kasutada sõnu "Sussex" või "Royal". Varasemalt kasutasid Harry ja Meghan sõnapaari Sussex Royal sotsiaalmeedias ja oma koduleheküljel.

Mis ei muutu?

Kõige tähtsam asi, mis ei muutu Harry elus on see, et ta jääb endiselt troonijärjekorras omale kohale. See tähendab, et hetkel kuuendat kohta hoidev prints tuleb alati pärast prints Charlesi, prints Williamit ja tema lapsi. Kui William saab veel rohkem järjeltulijaid või tema lapsed hakkavad juba omakorda lapsi saama, siis nihkub Harry edasi. Samuti jääb troonijärjekorda printsi poeg Archie.

Samuti jäävad Harry ja Meghan endiselt Sussexi hertsogiks ja hertsoginnaks.

Kuigi väidetavalt on suhted Harry ja tema venna Williami vahel jahenenud, siis endiselt on kuninglikust elust loobunud prints ja tema perekond oodatud erinevatele pereüritustele ning tähtsamatele riigipühadele.