Jagatud postituse juures tunnistas kuninglik paar, et on juba pikalt otsust kaalunud, kuid soovivad oma kuninglikust elust loobuda ja ise enda sissetulekut teenima hakata. Olenemata sellest jätkavad nad tööd heategevuslike fondide toetamiseks. "See on suuresti tänu teie julgustusele, et julgeme sellise muutuse ellu viia," kirjutab paar pildi pealkirjas.

Harry ja Markle plaanivad edaspidi oma aega jagada Suurbritannia ja Põhja-Ameerika vahel. "See tasakaal aitab meil kasvatada oma poega austama oma kuninglikku päritolu, kuid annab ka võimaluse perel keskenduda oma uuele elupeatükile ja heategevusele."

Kuninglikud rõhutavad, et jäävad ka edaspidi kuningakojale toeks ning teevad kõik endast oleneva, et jätkata tööd ka heategevuslike üksuste toetamiseks. "Kõige suuremad tänud teie jätkuva toetuse eest."

Alles eile saabusid kuninglikud tagasi mõneti erakordselt puhkusereisilt Kanadast. Vastupidiselt tavapärasele polnud reis kuidagi seotud tööalaste kohtumistega ning kuninglike tegemised jäid kuni lõpuni avalikkuse eest suures osas varjatuks.

Markle ja prints Harry kohtusid tänu sõprade korraldatud pimekohtingule 2016. aasta juulis. Juba aasta hiljem, 27. novembril rõõmustati avalikkust teatega, et Harry on oma kallima kätt palunud. Kaua oodatud laulatus toimus 2018. aasta 19. mail, mida ka televisioonis üle kanti. Umbes pool aastat hiljem, oktoobris, teatas palee, et noorpaaril on peagi ka esimene laps sündimas. Väike Archie nägi ilmavalgust eelmise aasta 6. mail.

Olenemata muinasjutulisest armastusloost varjutas paari rõõmu juba algusest peale see pool avalikkusest, mis ei toetanud prints Harry valikut. Leidus kriitikuid, kes olid veendunud, et kuninglik ei peaks leidma abikaasat Ameerikast ja veel vähem teisest nahavärvist. Üles kaevati Markle'i perekonna must pesu ning sekkuti isegi pereliikmete privaatsesse suhtlusesse.

Kogu avalikult üles keritud pinge viis selleni, et kuninglikud tunnistasid hiljuti valminud dokumentaalis, et on läbi elanud äärmiselt raskeid aegu. Ka ülejäänud pereliikmetelt võis kuulda, kuidas noore pere kannatus just avalikkuse poolt tõeliselt proovile on pandud. Võimalik, et just see stress ajendas nii ootamatu otsuse langetamist.