Argylli hertsoginna Margaret kannatas peaaegu terve oma elu karmide süüdistuste käes, millega meedia ka tänapäeval ta hingele rahu ei anna, vahendab Fox News.

Tänaseks lahkunud Briti kuninglikku süüdistati oma mehe petmises, kuid mitte kahetsusväärse veana, vaid väidetavalt magas Margaret mehe teadmata 80 võõra härraga.

Margaret suri 80-aastasena hooldekodus 1993. aastal, kus teda oli pikalt vaevanud raske haigus. Olenemata kõrgest east ja möödunud aastatest nimetas kohalik meedia teda kuni elupäevade lõpuni "räpaseks hertsoginnaks".

Kuigi Margaret oli juba varasemalt abielus olnud, siis teise armastuse leidis ta kuninganna Elizabethi nõbu Ian Douglas Campbelliga, tänu kellele miljonäri tütre kuusus paugust tõusis. Paar abiellus 1951. aastal, kuid lähedaste sõnul oli nende suhe rohkem õudusunenägu kui romantiline muinasjutt.

Sõbrad küll teadsid, et kuninglikul härral on raske iseloom, mis teistega kuidagi ei klapi, kuid Margaret neid ei kuulanud ning arvas, et inimesed on lihtsalt kadedad. "Nii kui nad abiellusid, siis Ian muutus täielikult. Ta oli suisa vastik. Ta oli vägivaldne. Pidi saama kõike, mida tahtis," selgitab Margarita elust raamatu kirjutanud Lyndsy Spence.

Kuna naine lootis oma abielu päästa, sest kuninglike lahutused on veel tänagi äärmiselt skandaalne teema, otsustas paar avatud suhte kasuks. "Ka Ianil oli olnud armukesi, kuid tema oli selles osas kõvasti salakavalam," kirjeldab Spence.

Kuni lõpuni ei saanud Margarita aru, et abikaasa teda salaja jälitab ja asitõendeid kogub, et lõpuks neid tema kahjuks ära kasutada.