Nimelt on Inglise meedia teatel britid raevus, sest Harry ja Meghan lõpetasid alles ligi pool aastat tagasi oma kodus, Windsori lossi aladel asuvas Frogmore Cottage`is ligi 2,7 miljoni eurot maksnud remondi, millest lõviosa tuli maksumaksja taskust, vahendab Ilta-Sanomat.

Sussexi hertsog ja hertsoginna tasusid omast taskust vaid ligi 280 000 eurot.

Hiigelsuure kompleksi renoveerimine sai kriitika osaliseks juba eelmisel kevadel, kui see plaan avalikuks tuli. Nimelt oli avalikkusele esialgu jäetud mulje, et kuninganna poolt noortele kingitud maja vajas vaid veidi värskendamist. Kui tegelik summa avalikuks tuli, oli avalikkuses kuulda palju kriitikat.

Frogmore Cottage koosnes viiest väiksemast hoonest, kuid renoveerimise käigus tehti sellest üks suur kodu printsi ja hertsoginna perele. Uue välimuse said sisuliselt kõik ruumid.

Hoonele lisati väidetavalt ka palju turvameetmeid, sealhulgas salakäigud ning kompleksi valvavat ligi 20 turvameest.

Harry ja Meghan kolisid Frogmore`i eelmise aasta aprillis ehk vahetult enne oma esiklapse sündi. Pärast eilset teadet teatas kuningakoda, et kuninganna loal jäävad Meghan ja Harry Frognore`i elanikeks ja võivad seda oma peatuspaigana kasutada.

Prints Harry ja Meghan Markle teatasid eile sotsiaalmeedias, et loobuvad oma kuninglikust elust ning jätkavat poja kasvatamist kahes riigis.

Jagatud postituse juures tunnistas kuninglik paar, et on juba pikalt otsust kaalunud, kuid soovivad oma kuninglikust elust loobuda ja ise enda sissetulekut teenima hakata. Olenemata sellest jätkavad nad tööd heategevuslike fondide toetamiseks. "See on suuresti tänu teie julgustusele, et julgeme sellise muutuse ellu viia," kirjutab paar pildi pealkirjas.

Briti meedias on täna olnud aga väiteid, et Meghani ja Harry otsusega polnud mitmed pereliikmed, sealhulgas isegi kuninganna lõpuni kursis. Samuti on spekuleeritud paari otsuse põhjuste üle. Ühe peamisena nähakse Meghani soovi olla rohkem oma kodumaal ehk Ameerikas ning Harry ja tema venna Williami jahenenud suhteid.