Hiljuti avalikustati dokumentaalfilm "Inside the Crown: Secrets of the Royals", kust on selgelt näha, et kuninganna Elizabethil on nii mõnigi olukord, mida ta igal võimalusel väldib, vahendab Fox News.

Endine Rumeenia riigipea Nicolae Ceaușescu külastas 1978. aastal oma naise Elenaga Londonit. Muidugi kutsuti ta ka kuninglikega õhtustama. Kuninganna on küll harjunud vastuoluliste inimestega kohtuma, kuid just see külaline tundus talle kuidagi eriti ebameeldiv. "Isegi press hakkas olukorras kahtlema. Miks me selle koletise Suurbritanniasse kutsume," meenutas ajakirjanik Robert Hardman.

Nagu kord ette näeb, siis kuninganna läks koos abikaasa, prints Philipiga, Ceaușescust rongijaama tervitama ning juhatas nad siis Buckinghami lossi. "Kui nad seal peatusid, siis kuninganna viis oma corgid õue jalutama ja kui nägi, et Ceaușescu talle vastu jalutab. Ta esimene mõte oli, et tõesti ei suuda nendega vestelda, seega esimest korda ajaloos läks ta kõige otsesemas mõttes lossi aeda põõsasse peitu," kirjeldas Hardman.

Juhtumit mäletas ka Lord David Owen. "Kuninganna talub paljusid erinevaid inimesi, kuid Ceaușescu oli liig. Ta tegi selle ka külalisele väga selgeks."