Selline otsus suurendab veel pingeid Meghani ja Kate'i vahel, sest viimase vanemad pole kunagi olnud kutsutud nendega jõule veetma. Kate on kuulunud kuninglikku perekonda juba seitse aastat, kuid Meghani jaoks on need alles esimesed jõulud, kui ta kannab hertsoginna tiitlit.

Briti väljaannete sõnul on peamiseks põhjuseks see, et Meghanil pole Suurbritannias sugulasi, ning ema on ainuke, kellega ta üldse veel suhtleb. Kate on aga kohalik, ning tema saab iga hetk oma vanemate juurde sõita.

Seetõttu on Cambridge'i hertsog ja hertsoginna olnud jõuludel alati dilemma ees, kus ja kellega pühad veeta. Kuninganna peost ja sellele eelnevast kirkuteenistusest peavad nad juba traditsioonide tõttu osa võtma. Kuid Kate'i vanemad on ka palju lastekasvatamisega aidanud, ning Cambridge'i perekond tahab ka nende juurde jõuda.

Palju lihtsam oleks ka nemad Sandringami peole kutsuda, kuid kuninganna keeldub sellest, sest lihtrahvas pole nende sekka lubatud. Ainukene kelle jaoks reeglit murtakse on Doria.

Põhjuseid on tegelt veelgi. Nimelt arvatakse, et Kate'i õde Pippa pole oodatud tema pöörase peomineviku tõttu. Arvatavasti ei soovi ka Pippa enam Sandringhami sõita, sest tal on nüüd endal abikaasa ja pisipoeg. Pippa ja Meghani vahel olid ka probleemid juba enne Harry pulmi, sest Middleton ei kutsunud ameeriklannat oma tseremooniale eelmisel aastal. Kuninglikul perekonnal on probleem ka sellega, et Kate'i vend James ei ole eriti haritud.