Kõnealune "üleminekuperiood" tähendab seda, et kuninganna lubab Sussexi hertsogil ja hertsoginnal veeta aega ka Ameerika mandril. Lisaks on kuninganna väljendanud toetust Harry ja Meghani ambitsioonide suhtes ning kiidab heaks paari püüdlusi varasemaga võrreldes sootuks uut rolli täitma hakata.

Kuninganna pöördumise täielik tekst:

Täna pidasime peresiseselt konstruktiivset diskussiooni minu pojapoja ja tema pere tuleviku osas.

Oleme üksmeelselt Harry ja Meghani soovide suhtes väga toetavad ja austame nende soovi alustada uut elu noore perena. Kuigi me oleksime eelistanud, et nad jäävad täiskohaga "töötavateks" kuningliku pere liikmeteks, mõistame ja peame lugu nende soovist perekonnana iseseisvuda, jäädes siiski meie pere oluliseks osaks.

Harry ja Meghan on väljendanud väga selgelt, et nad ei soovi edaspidi rahalistest toetustest sõltuda. Seetõttu oleme otsustanud, et alustame üleminekuperioodi, mille vältel Sussexid veedavad aega nii Kanadas kui Suurbritannias.

Tegu on äärmiselt keeruliste teemadega, mille lahendamisega tuleb põhjalikult tegeleda ning palju tööd seisab veel ees. Lõplike otsusteni jõuame eelseisvail päevil.