Traditsioonilisest üritusest rääkimine on siiski kerge liialdus, Harry ja Meghan tahavad täielikku privaatsust. Varasemalt on olnud kombeks, et ristsed peetakse St Georgi kabelis, kuhu mahub umbes 800 inimest. Muidugi on seda saatnud suur teleülekanne ja asjaosalised on rahvast tervitama tulnud. Samas kabelis ristiti 1984. aastal ka Harry ise.

See on nüüd aga möödanik. Värsked vanemad otsustasid, et üritus toimub Windsori lossi territooriumil ühes pisikeses kabelis, kuhu mahub vaid 30 inimest. Suurt meediasündmust ei tehta. Nii jääbki avalikkus üritusest täiesti kõrvale.

Lossi ette on kogenud ohtralt inimesi, kes lehvitavad riigilippe, ent neil pole lootust asjaosalisi näha. Mirror kirjutab, et William ja Kate sõidutati kohale tumendatud klaasidega autoga, lapsi nad kaasa ei võtnud. Camilla Parker-Bowles ja prints Charles aga lennutati sinna üldse helikopteriga. On teada, et kuninganna üritusel ei osale. Küll aga märgati, et kohale sõitis Harry kunagine lapsehoidja Tiggy Legge-Bourke.

Vaadates briti kõmumeedia pealkirju on selge, et üritust ümbritsev salapära kohalikke ei rõõmusta. Viidatakse, et kuninglik paarike käitub suisa ülbelt. Ühtlasi eiravad nad ka seda traditsiooni, et avaldada lapse ristivanemad. Seegi on küsimärk.

Lossi ees seisnud kuningliku pere fänn Jon Loughrey (64) märkis, et on väga pettunud. "Mõistan, et tseremoonia on privaatne, aga printsess Diana oleks kindlasti tahtnud, et Harry on avameelsem ja rahvaga suhtleb. Nüüd on ta üldse isolatsioonis."

Tõenäoliselt on üritus praegu täies hoos. Briti ajakirjandus loodab, et ehk jagatakse kuningakoja poolt pärast ametlikke pilte ka avalikkusega.