Harry ja Meghan postitasid hiljuti oma Instagrammi kollaaži, mis oli pühendatud kliimamuutusele ja heitgaaside ning plastiku mõjule meie planeedile. Kuid paarikese heitgaaside kohane hoiatus võib neile hoopis rohkem kahju tuua kui nad seda ootasid, arvestades nende endi keskkonda tümitavat elustiili.

Postituse juurde kirjutas Harry: "Kahjustust keskkonnale on praeguseni koheldud kui paratamatut majandusliku kasvu kõrvalsaadust. Alles nüüd hakkame me märkama ja mõistma meie põhjustatud kahju ulatust. Maal elab ligi 7,7 miljardit inimest ja iga otsus, iga liigutus muudab maailma."

Lisaks soovitavad Meghan ja Harry tungivalt, et fännid vaataksid nende postituses välja toodud 15 Instagrami kontot, mis on kõik keskkonnale fokusseeritud.

Eelmine nädal aga ilmusid kuningliku pere reisimistega tekitatud heitgaaside numbrid - sellel aastal on nende süsinikujalajäg üle kolme tonni. See number aga on eelmise aastaga võrreldes kahekordistunud.

Kuigi see jalajälg ei tulene ainult Harry ja Meghani reisidest, on nende postitus saanud ka palju kriitikat oma vastuolulisuses. Üks kommenteerib: "Oodake. Te ei saa lennata oma eralennukitega ja siis sellist asja postitada. Elage oma sõnade järgi või mitte. Tõsiselt. Kui te isegi oma sõnade järgi ei ela, siis on see lihtsalt silmakirjalikkus."

Ja järgmine taoline kommentaar: "Hea initsiatiiv, aga kõik see kuningliku pere sõitmine ja lendamine? Ja teie pöörane elumajade suurus, riiete hinnad jne. Ehk oleks aeg eeskujuks hakata. Olge ise see muutus, mida meie planeet vajab."

Sellest hoolimata on kunglikul paaril ka poolehoidjaid, kellel on hea meel, et Meghan ja Harry on selle teema tõstatanud. Ka öeldakse nende kaitseks, et üks pere ei saakski kogu maailma muuta.