Pärast esmaspäevast kuningliku perekonna kriisikohtumist on kindel, et Sussexi hertsog ja hertsoginna kolivad mõneks ajaks Kandasse. Hetkel pole veel kindel, kas paar kavatsebki jääda riiki jäädavalt või plaanivad nad mõne aja pärast liikuda edasi hoopis Meghani kodumaale USAsse.

Kuid kui skandaalne kuninglik paar otsustab jääda Kanadasse püsivalt, siis tuleb neil taotleda ka kodakondsust. Seadus ütleb, et riigi monarh ehk kuninganna Elizabeth ll kehtib spetsiaalne staatust, mille järgi ei ole tal vaja isegi passi, et riiki siseneda. "Tal on kõik seaduslikud õigused, sest kõik, mida valitsus teeb, tehakse tema nime alt," selgitas professor Philippe Lagasse.

Kuid selline kord ei laiene ülejäänud kuninglikule perekonnale. "Meil pole isegi seadusi, mis tunnistaks kroonitud päid Kanada kuninglikena," selgitas Lagasse.

See tähendab, et Kanada ei annaks neile automaatselt kodakondsust ning nad peaksid taotluse esitama läbi tavalise immigratsioonisüsteemi. See tähendab, et iga kord, kui Harry siseneb Kanadasse on ta nagu iga teine Briti tavakodanik, kes võib riigis viibida kuus kuud ilma viisata.

Väidetavalt pole Meghan saanud endiselt Ühendkuningriigi kodanikuks, vaatamata sellele, et ta on juba peaaegu kaks aastat olnud abielus printsiga. Kui hertsoginna on endiselt USA kodanik, siis saab ka tema Kanadas olla kuus kuud viisavabalt.