Kohe pärast seda, kui uudis kuningas Haraldi haiglasse sattumisest avalikuks sai, teatas kuninganna Sonja, et monarhil läheb hästi, vahendas NTB.

Norra kuningakoda kinnitas koheselt, et kuningal pole COVID-19 viirust. Palee sõnul jääb kuningas ravipausile kuni 4. oktoobrini.

Kuninga puudumisel täidab tema kohustusi kroonprints Haakon. Üheks tema ülesandeks saab 2. oktoobril parlamendi avamine.

Haraldil on ka varasemalt tervisega probleeme olnud. 1. detsembril 2003 teatati, et kuningas on haigestunud põievähki. 8. detsembril sooritati edukas operatsioon Norra riiklikus haiglas Rikshospitalet Oslos: tema põis eemaldati ning ehitati uus. Kuningas oli seejärel ravil ning vabastatud ametikohustustest, mida täitis kroonprints Haakon. Kuningas võttis oma kohustused tagasi 13. aprillil 2004. On teada, et kuningas oli ahelsuitsetaja, kuid pärast vähidiagnoosi loobus ta suitsetamisest täielikult.

1. aprillil 2005 tehti Haraldile edukas südameoperatsioon. 10. aprillil teatati, et kuningale tehti veel üks operatsioon, millega parandati eelmise operatsiooni järel tekkinud tüsistused. Pärast seda oli kuningas kohustustest kõrval peaaegu kaks kuud ning kroonprints võttis jällegi tema kohustused üle. Kuningas toibus niivõrd hästi, et suutis juba kolm kuud pärast operatsiooni osaleda Euroopa meistrivõistlustel ookeanipurjetamises ning tulla seal Euroopa meistriks.

Järgides oma ihuarsti nõuandeid, otsustas kuningas 2005. aasta lõpus oma kohustuste hulka vähendada, võttes kolmapäevad vabaks ning üritades nädalavahetuseti võimalikult vähe töötada.