Värsked numbrid näitavad, et summa, millega Walesi prints oma poegade ja nende kaasade tegemisi toetab, on pärast 36-aastase Meghan Markle'i saabumist kasvanud 40 protsenti, vahendab Telegraph.

Võrreldes eelneval aastal kulutatud 3,5 miljoniga, käis Charles prints Harry, prints Williami ja Kate'i eest mullu välja pea 5 miljonit naela ehk kulud on kasvanud umbes poolteist miljonit naela. Laristamine suurenes väljaande andmete kohaselt 2017. aasta lõpus, kui Harry ja Meghan kihlusid.

Tõenäoliselt kulutati seda raha Meghani avalike ülesastumiste jaoks. Näiteks kandis Meghan kihlusfotodel Birit moedisainerite Ralph & Russo käsitsivalmistatud läbipaistvat kleiti, mille hind oli röögatu 60 000 naela.

Kulutused pole aga seotud ainult uute kuningliku perekonna liikmetega. Kõrges eas kuninganna Elizabeth on hakanud oma töökoormust vähendama ja tema kohustusi on hakanud täitma noored siniverelised.

Kuidas prints Charles seda kõike aga endale lubada saab? Ta maksab oma laste ja nende abikaasade eest läbi oma päritud kinnisvara. Suurhertsogiriik Cornwall omab 131 000 aakrit kahekümne kolmes maakonnas üle Inglismaa. Selle kasumiks on pea 21 miljonit naela aastas.