Prints Philipi ja kuninganna Elizabeth II-e kooselu sõlmimine jumala ees oli ajaloo kõige pikem kuninglik pulmapäev. Tseremooniat tervitas terve maailm kui ilusat sündmust pärast aastaid kestnud sõjakoledusi.

Novembri külmal päeval 72 aastat tagasi lausus printsess Elizabeth terve oma perekonna ees tõeliselt ilusa soovi.

Kõigepealt tänas printsess oma isa ning ema ja väljendas tänu selle eest, et piduliku laua taga istus ka tema vanaema, kuninganna Mary.

Seejärel soovis Elizabeth: "Ma küsin vaid seda, et mina ja Philip saaksime olla sama õnnelikud kui minu ema ja isa enda abielus ning kuninganna Mary ja kuningas George enne minu vanemaid."

Neli aastat hiljem sai printsessist kuninganna Elizabeth II ning paar suutis hoida enda abielu tugevana läbi paksu ja vedela. Elizabeth ja Philip tõid ilmale neli last, kes liitsid perekonda juurde kaheksa lastelast.

Kuningliku pere kirjavahetaja Nicholas Owen on öelnud, et justnimelt erinevused Elizabethi ja Philipi vahel on muutnud nende abielu edukaks. "Paljudes õnnelikes abieludes määravad edukuse justnimelt erinevused," räägib Owen. Seega võib öelda, et kuninganna soov on täitunud!