Dampieri sõnul võib kuninganna kasutada seaduspärast võimalust anda suurem osa oma võimust ja kohustustest üle sellele, kes on troonijärjekorras teine.

Tema hinnangul on väga võimalik, et 93-aastane kuninganna ei annagi oma võimu täielikult üle, samas on kuningakojaga seotud inimesed vihjanud, et kuninganna võib mõne aasta jooksul siiski troonist loobuda.

1937. aastal kehtima hakanud Regency Act annab monarhidele võimaluse osa oma kohustustest üle anda, kui nad tunnevad, et pole võimelised enam kuninglikke kohuseid täitma. Sellisel juhul võtaks koha üle 70-aastane prints Charles, kuna 98-aastane prints Philip jääks kuninganna abilise rolli.

Väärikas eas Elizabeth II on vaatlejate hinnangul endiselt suurepärane monarh ning täidab oma positsiooni hästi. Hiljutine Trumpi visiit tõestas seda jällegi - president oli oma vastuvõtuga väga rahule jäänud. Alates kuninganna trooniletulekust aastal 1952 oli Trump tema jaoks juba kolmeteistkümnes USA president, keda vastu võtta. Võib arvata, et pikk elu on kuningannale palju kogemust andnud.