Meghan Markle ja prints Harry abiellusid 19. mail 2018. aastal. Kohutus avalikustatud dokumendid näitavad, et hertsog ja hertsoginna tegid kõik endast oleneva, et Thomas Markle'iga enne pulmi kontakti saada, vahendab Fox News.

14. mail teatas Thomas, et ei osale kuninglikus pulmas. Peale 30 minutit kestnud kõnedega pommitamist ei õnnestunud Meghanil isa kätte saada. Lõpuks saatis Harry kallima telefonilt sõnumi. "Tom, Harry jälle! Tõesti peame sinuga rääkima. Sa ei pea vabandama, me mõistame asjaolusid, kuid "avalikuks minemine" teeb olukorra ainult hullemaks. Kui sa armastad Megi ja tahad asja korda teha, siis palun helista mulle. On veel kaks võimalust, millega ei pea meediaga suhtlema, kelle tõttu kogu see olukord üldse tekkinud on. Aa ja meediaga rääkimine tõesti maksab kätte, usu mind Tom. Ainult meie saame sind aidata, nagu oleme seda juba esimesest päevast üritanud."

Thomas ei vastanud sõnumile, kuid teatas hiljem väljaandele Tmz, et elas üle infarkti ning pidi haiglasse pöörduma. Meghan sai toimunust teada läbi meedia ning üritas isaga suhelda ka 15. mail, mil selgitas, et on väga mures ja võib isale tagada vajaliku turvameeskonna.

"Ma olen terve nädalavahetuse proovinud sind kätte saada, aga sa ei vasta ühelegi meie kõnele ega sõnumile. Oleme su tervise ja turvalisuse pärast väga mures ja teinud kõik endast oleneva, et aidata, kuid ei tea, mida veel pakkuda, kui sa ei vasta. Kas sa vajad abi? Kas me saadame turvameeskonna uuesti kohale? Mul on väga kahju, et sa haiglas oled, kuid tõesti oleks vaja sinuga kontakti saada... millises haiglas sa oled?"

Vaid 10 minutit hiljem olid Meghan ja prints Harry juba ise otsuse vastu võtnud ning teavitasid sellest ka Thomasit. "Me otsustasime Harryga, et saadame sama turvameeskonna, kelle sa juba minema saatsid, kohale, et sind kaitsta. Nad on kohal selleks, et sa igal hetkel neid vastavalt vajadusele kasutada saaks. Palun helista nii kiiresti kui saad... see kõik on väga muret tekitav, kuid sinu tervis on kõige tähtsam."

Sellele isa ka lõpuks vastas ning teatas, et ta ei vaja kaitset ning ta tervisega on kõik korras. 19. mai hommikul kell 04:57 varahommikul tegi Thomas tütrele vastamata kõne ning rohkem ühtegi sõnumit ega kõne nende vahel olnud ei ole. Detsembris teatas Thomas, et Meghan ignoreerib teda.