Enne seda, kui paar mõtles oma tulevastele kuninglikele lastele, olid noored Will ja Kate äsja ülikooli lõpetanud ja elamas erinevates linnades. Nad olid juba selleks ajaks koos juba rohkem kui neli aastat, kui nende kaugsuhe alguse sai - naine elas Londonis ja mees oli tööpostil Dorsetis.

2006. aasta lõpus teatas Popsugar, et Middletoni perekond kutsus Prince Williamit tähistama nendega uusaastat. Kuigi ta esialgu lubas tulla, ei tulnud sellest midagi välja. Väidetavalt muutis ta meelt, sest pühade tähistamine on range kuninglik traditsioon, mida saab tähistada ainuüksi kuninganna seltsis. Kahjuks ei saanud Kate temaga ühineda, sest ta ei olnud veel printsiga abiellunud.

"Ausalt öeldes, ma ei usuks kõike, mida paberites kirjutatakse, aga me tõesti läksime sellel ajal lahku," sõnas Prince William esmakordselt avalikult. "Meie mõlemad olime lihtsalt väga noored, äsja ülikooli lõpetanud, me alles üritasime ennast mõista. Me vajasime pausi, et iseendast paremini aru saada," seletas William.

Kaugsuhe, eneseavastus ja agressiivsed paparatsod, kes järjest rohkem Middletoni jälitasid, olid Kate'i peamised põhjused, miks ta lahku tahtis minna. "Kuigi ma ei olnud tol ajal selle otsuse üle väga rahul, muutis see mind tegelikult tugevamaks inimeseks," ütles Kate nende lahkumineku kohta.

Ilmselgelt oli see lahkuminek nende jaoks kasulik, kuna nüüdseks on paar tugevam kui eales varem ja kolme imearmsa lapse vanemad!