Esiteks, vanaisa prints Philipi tervis. Perekond kardab, et 96-aastane vanahärra, kes taastub hetkel puusaliigese siirdamisest, võib paraku varsti manalateele minna ja tema osalemine pulmatseremoonial on niigi suure küsimärgi all. Harry oma vanaisaga aga äärmiselt lähedane ja pruutpaari suurimaks lootuseks on, et Philip vähemasti nende kiriklikku laulatust näeb.

Teiseks, avalik huvi. Meghani ja Harry armulugu on nii kohaliku kui maailmameedia tulises keskpunktis ja pulmakuupäeva nihutamine veel kaugemasse tulevikku muudaks avalikkuse surve ja infojanu suisa väljakannatamatuks.

Kolmandaks, noored on meeletult armunud. “Kui Harry Meghanit kohtas, oli see armastus esimesest silmapilgust. Ta tundis äärmiselt ruttu, et Meghan ongi “see õige” ja paljastas oma lähedastele sõpradele juba aasta möödudes, et soovib selle naisega kindlasti abielluda,” kirjeldab Harry elulooraamatu autor printsi tundeid.

Neljandaks, pruudi vanus ja pereloomise plaanid. Meghan on juba 36-aastane ja Harry pole kunagi sellest saladust teinud, et soovib lõpuks ometi maha rahuneda ja pereloomisele keskenduda, eriti kui tema vanem vend William sellega nii agaralt tegeleb ja kuninglikku perre pisikesi liikmeid järjest juurde sigineb.

Viiendaks, kuninglikud pulmad on läbi aegade aset leidnud kevaditi, kõige tihemini maikuus. Samuti tundus antud kuupäev sobivat kõigi graafikutega — keegi ei viibi olulisel välislähetusel ja valitseb üleüldiselt vaiksem aeg.

Kuuendaks, kuninganna sünnipäev. Juuni kuupäevad oleks kuninglikuks pulmaks täiesti välistatud, sest siis lasub põhifookus kuninganna Elizabeth II sünnipäeval, mis on igal aastal tõeliseks rahvuslikuks suursündmuseks, mida tähistatakse üleriigiliselt terve juunikuu vältel.

Seitsmendaks, kuninganna puhkuseplaanid. Pärast juunikuiseid suuri sünnipäevapidustusi siirdub kuninganna ülejäänud suvekuudeks Šotimaale puhkama. Mõned asjad on kuninglikus perekonnas pühad ja puutumatud ning kuninganna puhkus on üks neist.

Kaheksandaks, kuningliku pere liikmete vankumatute kohustuste hulka kuulub iseenda vajaduste tagaplaanile jätmine ja oma esinduskohuste täitmine — nii Kate Middleton kui Meghan Markle peavad printside abikaasadena kuni surmani arvestama sellega, et meedia huviorbiidis tuleb figureerida puiklemata ka ajal, mil tavainimesed seda teha ei tahaks ega suudaks.