Kuningannat õpetati lapsepõlves vaid paar tundi hommikuti tema hoidja poolt, kuid ühtegi kooli pole tema lõpetanud. "Elizabeth isale ei meeldinud koolid ning tema ema arvates pidi lastel lõbus olema," avalikustas kirjanik ja professor Kate Williams. Kuid Elizabethi lapsed ja lapselapsed on palju rohkem haritud, kui riigipea ise.

Esimesena murdis traditsiooni prints Charles, kes oli juba keskkoolis väga edukas ning kõrghariduse sai ta Cambridge ülikoolist, kus ta õppis ajalugu. Legend räägib, et koos printsiga käis kõikides tema loengutes ka turvamees, kes sai lõpueksamitel parema tulemuse kui Charles.

Kõige paremate hinnetega on haritud hoopis prints Andrew noorem tütar Eugenie, kes lõpetas kooli napilt edukamalt kui tema vanem õde Beatrice, teatab Mirror. Viimane lõpetas Goldsmithi ülikooli ajaloos, Eugenie'l on aga kraad kirjanduses Newcastle ülikoolist. Kuid allikad väidavad, et printsess poleks sinna kooli sissegi saanud, kui ta poleks kuninglikust perekonnast pärit. Nende kahe õe puhul olid Eugenie'l paremad tulemused keskkooli lõpueksamitel.

Kuid tema tiitlit võib ohustada hertsoginna Meghan, kelle USAs sooritatud lõpueksameid on raske kõrvutada Suurbritannia haridussüsteemiga. Mitmetes menukates seriaalides mänginud naine õppis teatrikunsti ja rahvusvahelisi suhteid Northwesterni ülikoolis, mis on pidevalt olnud USA parima kümne ülikooli hulgas.