James Upsher on töötajaid palganud nii Yorki hertsogile, printsess Eugenie'le kui ka printsess Beatrice'ile ning teab täpselt, mida uue ameti saamiseks tegema peab, vahendab Daily Mail.

Peaaegu neli aastat Yorki perekonna isikliku assistendi rolli täitnud Upsher rõhutab, et kindlasti ei tasu töövestlusel jutustada oma lapsepõlveunistusest lossis töötada. Soovituslik on hoopis rõhutada kõiki tuttavaid, kes Rahvaste Ühenduse või valitsusega seotud on.

1. Ole kiire

Postitasime kõik kuulutused ametlikule lehele, kus need tavaliselt ühe nädala üleval olid. Selle ajaga kogunes meile umbes 500 kandidaati. See ei ole kuulutus, millele hiljem reageerida.

2. Ole veatu

Loss ei ole koht, mis lepiks kirjavigade, trükivigade või muude sellist erroritega. Eriti kui kandideerid vastavale töökohale. Seda taotlust peab kontrollima korduvalt, ka minu pabereid lugesid eelnevalt üle kolm inimest.

3. Ole konkreetne

See on alati hea omadus ka teiste töökohtadega. Proovi ennast selle inimese rolli panna, kes neid läbi peab lugema. Lossis vaatab värbajale vastu tuhandeid CV-sid.

4. Kandideeri ainult töödele, mis sulle sobivad

Kui ma kontori assistenti otsisin, oleks teinud kõik, et nende 500 CV seas mõni vastava hariduse ja kogemusega inimene leida.

5. Kandideeri kohale, millest ka päriselt huvitatud oled

Kui CV näitab selgelt, et tegelikult tahaks inimene teha midagi muud, siis ma ei jää vastupidist juttu uskuma. Selleks peab olema põhjus, miks just see töö, ei piisa vaid asutuse eelistamisest.

6. MITTE MINGIL JUHUL ära maini kuninglikke

See on kuldreegel. Iga kuulutusega ligi 100 vastajat lükati kohe kõrvale vaid ühe lause tõttu. "Ma olen alati unistanud kuninglike heaks töötamisest."