31. augustil 1997 sattus 36-aastane Diana koos kallima Dodi Fayediga autoõnnetusse Pont de l'Alma tunnelis Pariisis. Õnnetuses hukkusid printsess, Dodi Fayed, nende autojuht Henry Paul; ainus ellujääja oli Dodi ihukaitsja Trevor Rees-Jones.

Kui Dodi ja autojuht hukkusid sündmuskohal, siis Diana oli esialgu veel elus ja viidi haiglasse. Paraku ei õnnestunud tema elu päästa.

Esimesena teavitasid arstid Diana eksabikaasat ja laste isa prints Charlesi, kirjutab Mirror.

Charles puhkas koos ema ja poegade Williami ning Harryga Põhja-Šoti mägismaal asuvas Balmorali lossis. Charles oli juhtunust kuuldes šokeeritud. Ta rääkis sellest ka oma emale.

Kuninganna Elizabeth II esimene küsimus oli see, kas surm oli tahtlik ehk kuritegu. Ta uuris, kas näiteks auto pidurid olid lõhutud. Ametliku versiooni kohaselt on siiani teada, et tegu oli ikkagi õnnetusega, kuid levivad vandenõuteooriad, mis räägivad sellele vastu.

Õnnetuse päeval Charles ja Elizabeth II printsidele ema surmast ei rääkinud. Nad lasid poistel välja magada ja edastasid ränga uudise järgmisel hommikul.

Charles tahtis kohe kasutada riiklikku lennukit, et Diana surnukeha kodumaale lennutada, kuid kuninganna oli esiti vastu. Siiski jäi Charlesi sõna peale.

Diana on maetud väikesele saarele Spencerite mõisa territooriumil.