Raamatus kirjutatakse, kuidas pelgalt Diana nime mainimine tema ja Charlesi abielu lõpus prints Philipi maruvihaseks ajas. Raamatu andmetel oli Philip lausa raevunud selle peale, kui Diana kuninglikust perekonnast lahkuda soovis. "Ta peaks kaduma ja igaveseks," sõnas Philip toona sapiselt.

Samuti oli ka Philip see, kes ütles viimase sõna Charlesi ja Diana abielu osas, ning käskis kuninganna Elizabethil paarilt lahutamist nõuda.

Raamat paljastab, kuidas Philipi viha Diana vastu lõi suure lõhe tema ja kuninganna vahele. Kuninganna Elizabeth pidas Dianat töökaks ja olenemata tema poja ja printsessi vahelise abielu lagunemisest, oli ta Diana osas toetaval seisukohal. Ehkki raamatus konstanteeritakse, et kuninganna oli Diana hollywoodiliku käitumise osas kahtleval seisukohal, on kuninganna siiski pehmema iseloomuga, kui arvatakse.

"Kui sai selgeks, et Diana oli andnud intervjuu Andrew Mortoni kirjtatud raamatule, mis paljastas tema ja Charlesi abieluraskused, ei mõistnud kuninganna Dianat hukka," seisab raamatus.

"Kuninganna ütles Philipile, et tunneb Dianale kaasa. Philip oli sellise väljaütlemise peale raevunud ning süüdistas kuningannat Diana ja Charlesi lahutuse nõudmise edasilükkamises."

Ent mitmed kirjad paljastavad, et Philip oli algul Diana suhtes siiski sõbralikult meelestatud ning oli naise suhtes kaastundlik, kui ilmnesid esimesed kuulujutud, et Charles oma abikaasat petab. Philip üritas oma pojanaisega kontakti luue ja kirjutas talle tihti. Ühes neist kirjutas, et soovib naisele toeks olla. Oma kirjadele Dianale kirjutas ta alla alati "Sinu papa".

"Me ei toeta teid kumbagi armukeste omamise osas," kirjutas ta ühes kirjas. "Charles oli rumal, et riskis oma perekonnaga Camilla nimel. Me ei osanud kunagi ette kujutada, et ta sinu tema pärast hülgab. Ma ei osanud seda eales arvata, et keegi üldse kunagi sind Camilla suguse naise pärast hüljata võiks," kirjutas Philip algul.

Ent pärast Diana elulooraamatu ilmumist muutus Philipi kaastunne tülgastuseks ja vihaks. Ta ei uskunud, et tema pojanaine abieluprobleemidest avalikult kõneleb ja kuningliku perekonna musta pesu rahva ette toob. Ühes oma järgmistest kirjadest küsis Philip Dianalt: "Kas sa suudad ausalt oma südamest öelda, et Charlesi suhe Camillaga ei ole kuidagi põhjustatud sellest, kuidas sina temaga abielu jooksul käitusid?"

Ta avaldas ka muret Diana buliimia üle ja ütles, et see võis Diana käitumist muuta ning Charlesile mitte meeldida. Samuti ütles Philip, et Diana ei olnud hoolitsev abikaasa ning oli oma poegadele ülehoolitsev ema ning polnud nõus lapsi teistega jagama.