Kuninglik ekspert ja mitmete kõrgeauliste persoonide biograafiate autor Katie Nicholl kinnitab, et Williami ja Diana suhtesse tekkis paus, kuna prints, kes oli alati ema kõigis küsimustes toetanud, oli tema peale hingepõhjani solvunud. "William tundis, et ema oli sedapuhku läinud liiga kaugele ja haavanud oma sõnavõtuga terve pere au. Noormeest painas väga, et tema toetus oli otsekui tühine, et ema oli usaldust kuritarvitanud ja polnud enam selle vääriline. Williamile oli ja on siiani üdini vastumeelne, kui vaoshoitud ja väljapeetud kuningliku pere liige peseb avalikult oma "musta pesu", puistab südant ja alandab tervet kuningakoda," analüüsib Nicholl. "Dianale tegi poja hukkamõist väga haiget. Nende suhted polnud iial enam endised."

Kurikuulsas intervjuus kõneles Diana sellest, kuidas ta tunneb, et tema abielus on kolm osapoolt, vihjates sellega oma abikaasa suhtele Camilla Parker-Bowles'iga, kellest tänaseks on saanud täieõiguslik Cornwalli hertsoginna. See oli ühtlasi ka esimene kord, mil avalikkus sai printsessi enda sõnade kaudu teada aastatepikkusest võitlusest buliimia ja enesevigastamisega. Intervjuu oli sedavõrd skandaalne, et isegi Diana tollane pressiesindaja Dickie Arbiter nimetas seda "maailma kõige rumalamaks teoks". Kuu aega pärast kõnealust intervjuud saatis kuninganna Elizabeth Charles'ile ja Dianale kirja, milles nõudis nende viivitamatut lahutust.

Sellel, kuidas William oma ema tegudest haavus, on peatutud ka printsi elust kõnelevas dokumentaalfilmis "Prince Williami kolmkümmend aastat". Vaata allpool!